Benedekék Olaszország elleni döntetlennel készültek az Eb-re

2014.06.07. 21:37

A júliusi budapesti Európa-bajnokságra készülő magyar és olasz férfi vízilabda-válogatott döntetlent játszott egymással szombat este a Margitszigeten, írja az MTI.

A Széchy-medencében rendezett barátságos mérkőzésen a londoni olimpiai döntős vendégek szereztek vezetést az édesanyja révén félig magyar, s végül három gólig jutott Alex Giorgetti révén, utána viszont a világbajnoki címvédő magyar együttes átvette a vezetést (2-1) Szivós Márton és Vámos Márton jóvoltából, az olimpiai bajnok Hosnyánszky Norbert lövése nyomán pedig 3-2-es hazai előny mellett indulhatott a második negyed.

Ebben a nyolc percben felpörgette a játékot Benedek Tibor szövetségi kapitány legénysége, s Gór-Nagy Miklós, majd a kétszer is bombagóllal jelentkező Erdélyi Balázs révén 6-3-ra elhúzott a riválistól. Csakhogy az olaszok felvették a kesztyűt, s visszazárkóztak 6-5-re, a nagyszünetre azonban Szivós találatának köszönhetően 7-5-ös magyar vezetés mellett vonulhattak el a csapatok.

 Hazai szemszögből remekül indult a harmadik negyed: a végül négygólos Erdélyi alakította 8-5-re az állást, amely azonban a játékrész végére már egyáltalán nem festett jól, mivel az olaszok kiegyenlítettek (8-8).

A befejező negyedben kétszer is "hazatért" az előny, előbb Erdélyi (9-8), majd az ötméteresből eredményes Vámos (10-9) révén, az utolsó pillanatokban azonban a vendégek - szintén büntetőből - beérték a vendéglátókat (10-10).

A Benedek-csapatból ezúttal hiányzott három idegenlégiós olimpiai aranyérmes, a még pihenő Madaras Norbert és a Varga fivérek, Dániel és Dénes, s nem védett a világbajnok kapus, Nagy Viktor sem, akit azonban jól helyettesített a fiatal Lévai Márton.

    Eredmény:

Magyarország-Olaszország 10-10 (3-2, 4-3, 1-3, 2-2)

magyar góldobók: Erdélyi 4, Szivós, Vámos 2-2, Hosnyánszky, Gór-Nagy 1-1