Judit
3 °C
7 °C

Látszatra elviselhető vereség Szerbiától

2014.06.21. 16:39
A Világliga döntőjében a magyar férfi vízilabda-válogatott 10-6-ra kapott ki Szerbiától. Az utolsó negyedben három gól lőttünk, egyet sem kaptunk, azzal lett elviselhetőbb a vereség.

A magyar férfi vízilabda-válogatott megerőltetés nélkül, sok gólos győzelmekkel hozta a meccseit - Kanada, Ausztrália, USA, Kína - az elődöntőig a vízilabda Világligában.

A pénteki dubaji elődöntőben is csak pár percig nem vezetett Montenegró ellen, és Nagy Viktor védései mellett Madaras Norbert és Erdélyi Balázs góljai hozták a 10-8-as sikert.

A döntőben Szerbia az ellenfél - mindkét csapat legerősebb összeállításában szerepel a tornán -, és ahogy Benedek Tibor emlékeztetett rá, az ellenfél a favorit, de azt is figyelembe kell venni, hogy tavaly óta a magyar csapat sokat fejlődött, így a tavalyi 12-7-es eredmény még egyszer nem ismétlődhet meg.

Első negyed:

A szerbek vitték el a labdát, de nem találták el a kaput. Hárait szerelték, Filipovics emberelőnyben megszerezte a szerbeknek a vezetést. (0-1) Hárai büntetőt harcolt ki, Varga Dénes a bal sarkot választotta. Pijetlovics és Nagy Viktor is nagyot védett. Prlainovics váratlanul és pontosan tüzelt. Mitrovics kapott hat méterről szabaddobást, és gyönyörűen ejtett a bal kapufa mellé. Tóth Márton harcolt ki egy emberelőnyt, két passz után Madaras Norbert lőtt a léc alá. Az egyenlítés nem sikerült a negyedben, mert Erdélyi lövésébe egy kicsit beleértek. (2-3)

Második negyed:

Szivós Márton vállalta el a lövést emberfórban, Pijetlovics kitolta. A szerbek jobban összpontosítottak a másik oldalon, Mitrovics három méterről nem hibázott. Filipovics ötméteresből volt eredményes, amivel 2-5 lett, Benedek Tibor pedig időt kért.

Rossz magyar támadás után Filipovics lőtt öt méterről, remekül húzta be a labdát a blokkoló kéz alá, Nagy Viktor eszmélni sem tudott rá.

Dusan Mandics egy másik technikát választott, elhajolt a blokk mellett - mindkétszer Erdélyi nem érezte, mit kell tennie -, de ő is hajszálpontosan lőtt a kapuba. Szerb kapufa után Vámos nem találta meg a helyet a rövid oldalról, így nem sikerült közelebb kerülni a riválishoz. (2-7)

Harmadik negyed:

Pontatlan lövésekkel kezdődött, aztán Szivós kiharcolt egy emberelőnyt, de ritka rosszul passzoltak a bal oldalról középre Hárainak, aki a kapu felé sem tudta húzni a labdát. Mitrovics a másik oldalon ellenben magasra kiemelkedett, és a csereként beálló Decker Attila nem tudott védeni.

Ezek után megalázó gól jött: a bal oldalról középre betett labdát Dusko Pijetlovics egy méterről, két védővel a nyakán húzta be a kapuba.

16 perc után gólt lőttünk, Varga Dénes nagy ziccerben kapott labdát, aki 3 méterről nem erőből, hanem ejtve passzolt a kapuba.

Mandics hasonló találatot jegyzett, volt egy védő a nyakán, mégis jól ejtett, Deckernek esélye sem volt a hárításra. (3-10)

Negyedik negyed:

Varga Dénes szép gólt lőtt, testvére, Varga Dániel egy labdaszerzés után még közelebb hozhatta volna a csapatot, de nem sikerült neki, Decker Attila is bravúrral védett, ami azt jelentette, hogy lerontotta a szerbek 100 százalékos mutatóját emberelőnyben.

Magyar előnyből egy újabb labdaeladás jött, vagyis abból nem sikerült elviselhetőbbé tenni a vereséget. Varga Dánielnek viszont igen, egy labdaszerzés után keményen kilőtte a felső sarkot.

Varga Dénes egy megúszás után 6-10-re módosította az állást, Decker Attila büntetőt védett, az utolsó magyar előny kimaradt, Szerbia története nyolcadik Világliga győzelmét érte ezzel el.

A magyar játékosok bíztak abban, hogy nyerhetnek, de a katasztrofális második negyed után erre esély sem lehetett. Az utolsó negyeddel legalább sikerült szorossá tenni a meccset.

Benedek: nagyon messze vagyunk a céljainktól

A következő nagy torna a budapesti Európa-bajnokság lesz, amelyik július 14-én kezdődik, a spanyolokkal játszunk. Annak a végére kell formába kerülni.

"A szerb csapat ma láthatóan jobb volt nálunk, ehhez kétség sem fért. Annyiban tudok örülni csak, hogy így legalább látjuk, hogy még nagyon messze vagyunk a céljainktól" - mondta Benedek Tibor a meccs után.

A kapitány egyébként sokat cserélt, kereste csapatát, és szerette volna megvizsgálni, hogy Angyal, Tóth vagy épp Erdélyi milyen teljesítményre képes egy topcsapat ellen.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?