Kikapott a női vízliabda-válogatott

2014.07.02. 16:40

Az amerikaiaktól kedden elszenvedett háromgólos vereség után szerdán is kikapott a magyar női vízilabda-válogatott az oroszországi nemzetközi tornán: a viadal második napján az olaszok négytalálatnyi különbséggel győzték le Merész András szövetségi kapitány együttesét.

A szűk két hét múlva rajtoló margitszigeti Európa-bajnokság utolsó felmérő állomásán - a rendezvény honlapja szerint - 2-0-s, majd 3-1-es magyar vezetést követően sokáig fej fej mellett haladtak a csapatok, mígnem 6-6 után 9-6-ra elhúztak az olaszok. Próbált visszakapaszkodni a magyar válogatott, de törekvése nem járt érdemi sikerrel. A befejező nyolc percben 8-12-ről 11-12-re ugyan még felzárkóztak Takács Orsolyáék, a jobban hajrázó és kevesebbet hibázó olaszok azonban végül biztosan nyertek 15-11-re, írja az MTI.

    Eredmény:    

Olaszország-Magyarország 15-11 (1-3, 7-3, 4-2, 3-3)

a magyar góllövők: Kisteleki H. 4, Csabai 3, Antal 2, Czigány, Bujka 1-1

Az Egyesült Államok, Olaszország és a házigazda Oroszország válogatottja mellett a világbajnoki erősségű hatcsapatos kirisi torna résztvevője még a spanyol és a holland nemzeti együttes. A magyarok csütörtökön a budapesti Eb-n csoporttárs hollandokkal szállnak vízbe.