Mindenki tudja, mit várhat a másiktól

2014.07.14. 09:54

A háromszoros olimpiai bajnok pólós, Kásás Tamás, aki a hétfőn kezdődő margitszigeti Európa-bajnokság egyik arca, így válaszolt arra a kérdésre, ha megnyerjük, akkor miért.

„Mert biztos vagyok benne, hogy megfelelően készülnek fel a fiúk, valamint Benedek Tibi és a stábja a tornára, mindent megtesznek a siker érdekében. Mindenki tudni fogja, mi a dolga, és minden adott lesz a győzelemhez. A játékosok elfogadják, ha csak részfeladatot kapnak, mindenki tudja, mit várhat a másiktól. A tavalyi vb-döntőhöz hasonlóan az egység a legfőbb erényünk, hogy mindenki egy hullámhosszon van. Nagyon tudatosan készülnek az ellenfélből is. Mindegyik meccsre külön, speciális taktika lesz. Magabiztosak a csapat tagjai, és ez azért lehet így, mert világosan ki vannak alakítva a szerepek” – mesélte Kásás a Waterpolo.hu-nak.

Felelevenítette, hogy a győztes athéni olimpián már látszott, hogy az akkor csapatkapitány Benedek Tibor tudatosan készül az edzői pályára. Már csapatkapitányként is remekül motivált ugyanis.

Kásás a spanyoloktól meglepetést vár, mert úgy véli, hogy a Barceloneta BL-győzelme feldobja őket. Ezért sem lesz könnyű az első meccsünk. A délszláv ellenfelek – Szerbia, Horvátország, Montenegró – hagyományosan jó erőt képviselnek, ellenük sem lesz könnyű, az olaszoknál viszont jobbak vagyunk.

Szerinte a csapatnak csak jót tesz, ha megnézi vasárnap este a futball-vb döntőjét, mert legalább ellazulnak.

A válogatott csoportmeccsei, 20.30-as kezdés valamennyi:

Spanyolország (hétfő), Franciaország (kedd), Szerbia (csütörtök), Németország (szombat), Horvátország (hétfő, júl 21.)