A pólómeccs, ami már az előző nap eldőlt

2014.07.18. 12:16

Magyarország 8-6-ra verte Szerbiát a margitszigeti Európa-bajnokság harmadik fordulójában, ezzel a legjobb eséllyel pályázik a csoportelsőségre, ami egyúttal automatikus, játék nélküli elődöntős helyezést ér.

El lehetne annyival intézni, hogy a világbajnok legyőzte az Európa-bajnokot, de ennél lényegesen több történt, hiszen 16-10-es volt a kiállítási arány a szerbek javára. Ezt a bírói nyomást is kibírta azonban a válogatott, és fontos helyzetben mindig jött egy gól, egy blokk, jó védekezés. Decker Attila például 68 százalékos hatékonysággal hárított.

„Fejben nagyon erősek voltunk, nagyon meg akartuk nyerni ezt a meccset. Azt hiszem, elfelejthetjük, amit az elmúlt 10 évben a szerb meccsről gondoltunk” - nyomatékosította Benedek Tibor szövetségi kapitány.

A kapuscserét nem kívánta megindokolni, csak annyit mondott, úgy tűnik, jó húzás volt, mert nyertünk. A győzelmet azonban semmiképp sem szabad túlértékelni, el kell tenni egy fiókba, bár nyilván nagy energiát ad a folytatásra.

A bíráskodásról is csak nagyon tömören beszélt, szerinte nem utoljára fordul majd elő, hogy hazai pályán Magyarországot sújtják.

„Azt eddig is tudtuk, mi a partról nem onnan, hanem fantasztikus szurkolóinktól kaphatunk csak segítséget. Azt pedig remélem, nem utóljára fordul elő, hogy mellettünk voltak és biztattak bennünket.”

Plusz egy játékos, jelentették ki többen az atmoszféráról, és hogy ilyen hangulatban igazából nem is lehet rosszul játszani. Pláne, ha még egy olyan módszert is bevet Benedek, mint amit a szerbek ellen elővett.

„Azt szokás mondani, hogy egy mérkőzés már előző nap eldől. Én ezt éreztem. Mindent kibeszéltünk magunkból, kinek mit jelent ez a meccs, a szerbek legyőzése hazai pályán. Olyan feltüzelt állapotba kerültünk, a tekintetünkben minden benne volt a meccs előtt” - mondta Gór Nagy Miklós, aki nemcsak remekül bekkelt, bravúros gólt is lőtt. Háttal a kapunak kapta a labdát, de megfordult a vízben, és begyötörte Pijetlovicsnak.

„Nehéz meccs volt ez, mert ha vezettünk is, nem lankadhattunk. Nagyon figyeltünk arra, hogy az elején ne tudjanak ellépni, mert az eddigi meccseinken általában az elején megszerezték az előnyt, és azt tartották. Most mi csináltuk meg ugyanezt. A játékvezetők féltek, hogy kicsúszhat a meccs kezükből, volt néhány különös ítélet” - ezek már a kétgólos Madaras Norbert szavai voltak.

A szintén duplázó Varga Dénes ehhez úgy csatlakozott. „Visszanéztük az előző meccseinket, hagyományosan jól kezdtek és vezettek, amit fegyelmezetten őriztek is. Ezért mi szerettünk volna vezetni, hogy ők menjenek az eredmény után, és bennük legyen az, hogy fordítaniuk kell. Nem sokszor vannak ilyen helyzetben, most sem tudtak vele mit kezdeni. Maradandó élmény volt ez a meccs, de még jobban örülnék, ha a döntőben győznénk le őket. Igaz, addig még el kell jutnunk.”

Testvére, Dániel azt mondta, azt szerették volna kiadni magukból, ami bennük volt és ez sikerült is. „Elhatároztuk előre, hogy át akarjuk élni és meg akarjuk élni ezt a mecset, ennek az eredménye volt a győzelem. Lesznek még nehéz meccseink, remélhetőleg akkor is előjön ez a teljesítmény, de ezt a meccset most le kell zárnunk."

A góljaival a végén jelentkező Vámos Márton úgy gondolta, felszabadultak benne a boldogsághormonok, aminek nagyon örül, de mostantól a következő meccs a fontos. Annak nagyon örült viszont, hogy nem volt rés a pajzson.