Nyerő lett a követhetetlen játék az Eb-n

2014.07.18. 19:23
A magyar női vízilabda-válogatott második Európa-bajnoki csoportmeccsén 12-7-re verte Görögországot, támadásban és védkezésben is sokat lépett előre Merész András csapata. Bolonyai Flóra fantasztikus volt a kapuban.

A női válogatott a hollandoktól elszenvedett 12-11-es vereség után a görögök ellen játszott, akiktől a világligában tavasszal kétszer is kikapott.

Görögország próbálta is korábbi dominanciáját érvényesíteni, az első percekben kétszer is veszélyeztettek, de Bolonyai Flóra remekül védett a kapuban. A 3. percben aztán Keszthelyi Rita szerezte meg a vezetést. A görög próbálkozások ezután is veszélyesek voltak, de Bolonyai megtámasztotta a kapuban a védelmet, de egyre több labdát is szerzett a válogatott. Keszthelyi duplázott távolról, majd az első negyed végén Antal Dóra centerezett kiválóan, húzása védhetetlen volt (3-0)

A második negyedben két gyors góllal feljöttek a görögök, de a pillanatnyi zavarodottság után Takács Orsolya távoli gólja hozott nyugalmat. A védekezés ismét koncentráltabb lett, de Avramidu villanásához ez sem volt elég (4-3). Kisteleki szerencsére gyorsan válaszolt egy szép ejtéssel, majd Antal csavart lövése állította vissza a háromgólos különbséget.

A harmadik negyedben megint a görögök kezdtek jobban, Plevritu talált be,  de ezután Bolonyai védett fontos pillanatban és mezőnyben is bejöttek a blokkok. Bujka Barbara kapott kapu előtt jó passzt, a center nem is hibázta el. Czigány Dóra lövésével pedig már négygólos lett a különbség. Rumpeszi is remekül lőtt távolról, de Kisteleki ejtéssel válaszolt (9-5).

A negyedik negyed elején is jött a görög gól, de nem tudtak ebből sem erőt meríteni. Egy pillanatra sem ijedt meg a válogatott, továbbra is kemény védőmunkával őrölte a görögöket, akitől Cukala ki is pontozódott. A magyaroknak a végén szinte minden bejött, Antal lőtt szép gólt egy figura végén, Bujka pedig emberrel a hátán is begyötörte az utolsó gólt. A védekezés is demoralizáló volt, Bolonyai kettős emberhátrányban is kiütött egy lövést, és lett ötgólos különbség a végére (12-7).

„Két napja is ugyanígy tudtunk vízilabdázni, de most jobban tudtunk koncentrálni. Nem volt szétesve a csapat akkor sem" – értékelt röviden Merész András.

„A védekezésünk nagyon jól összeállt, kijöttünk egy új védekezéssel, jól mozogtunk, a görögök nem tudtak rá reagálni. Hét kapott góllal könnyebb is nyerni, mint 12-vel. Ha a jó a védekezés, nyugodtabban tudunk támadni, és a befejezések is jobban sikerülnek" – összegzett Antal Dóra.

„Sikerült elfelejteni a hollandok elleni meccset, tiszta fejjel végig mi tudtuk irányítani a mérkőzést. Nagyon brusztulós mérkőzés volt, elfáradtunk fizikálisan, de a görögök fejben is" – mondat Keszthelyi Rita.

Eredmény, nők, 2. forduló:

A csoport:
Magyarország-Görögország 12-7 (3-0, 3-3, 3-2, 3-2)
 A magyar csapat:
Bolonyai Flóra - Antal Dóra 3, Kisteleki Dóra 2, Bujka Barbara 2, Keszthelyi Rita 2, Czigány Dóra 1, Takács Orsolya 1, Tóth Ildikó 1, Kisteleki Hanna, Szücs Gabriella, Csabai Dóra, Illés Anna
görög góldobók:
Csukala, Plevritu 2-2, Avramidu, Rumpeszi, Manoliudaki 1-1