Egy magyar több gólt lőtt, mint a britek

2014.07.20. 19:04
A magyar női vízilabda-válogatott háromból két meccsen győzött az Európa-bajnokság csoportkörében. Nagy-Britanniát nagyon simán, 16-5-re verte. Az A csoport másodikjaként Oroszországgal játszik majd az elődöntőbe jutásért Magyarország.

Nagy-Britannia ellen kötelező volt nyerni Merész András csapatának, és a papírformát elég hamar érvényesítette a válogatott, amely már úgy kezdte a meccset, hogy tudta, nem lehet csoportelső. Hollandia a görögök megverésével százszázalékosan zárt.

Pippa Temple-Craik szerezte meg a vezetést a briteknek, de Keszthelyi Rita gyorsan válaszolt. Az első negyed ötödik percéig volt szoros a meccs, de 2-2 után már az történt, amit a magyarok akartak. Egyértelműen magasabb szintű és gyorsabb vízilabdát játszottak, a britek képtelenek voltak lekövetni Kistelekiéket. Két perc alatt háromgólos előnyt szerzett a válogatott (5-2).

Keszthelyi Rita
Keszthelyi Rita

A második negyedtől kezdve még inkább érezhető volt a fölény, az öt gólig jutó Bujka remekelt centerben, kétszer sikerült elől megúsznia is, és a végül hat góllal záró Keszhelyi is tévedhetetlennek tűnt, sorra dobta a gólokat. A nagy előny birtokában a kapitány kapust is cserélt, és Gangl Edina pazarul helyettesítette Bolonyai Flórát. A cserekapus 70 százalék felett védett, és ha kellett, jól is jött ki a kapuból labdát szerezni.

A harmadik negyedben is öt gólt dobott a magyar csapat, míg a brit csak egyet, így csak az volt a kérdés, hogy meglesz-e a tízgólos különbség. A negyedik negyed kicsit visszafogottabbra sikerült, de az utolsó két percben Kisteleki Hanna és Keszthelyi 11 gólos különbséget harcolt ki.

„Igyekeztünk olyan taktikával játszani, hogy kijöjjön az egyéni képességekbeli különbség a két csapat játékosai között. Gyakoroltunk is kicsit ezen a meccsen" – mondta Merész András szövetségi kapitány, aki szerint mind a 13 pólósa dicséretet érdemel.

A válogatott legközelebb kedden 16:30-kor játszik Oroszországgal, az elődöntőbe jutás lesz a tét.

Eredmény, nők, 3. forduló:

A csoport:
Magyarország - Nagy-Britannia 16-5 (5-2, 3-1, 5-1, 3-1)
A magyar csapat:
Bolonyai Flóra (Gangl Edina) - Czigány Dóra, Antal Dóra 1, Kisteleki Dóra, Szücs Gabriella 1, Takács Orsolya, Kisteleki Hanna 1, Keszthelyi Rita 6, Tóth Ildikó 2, Bujka Barbara 4, Csabai Dóra 1, Illés Anna  
A brit góldobók:
Temple-Craik, Gibson-Byrne 2-2, Clayton 1

További vasárnapi eredmények:
 A csoport:
Hollandia-Görögország 9-7 (3-1, 3-2, 2-3, 1-1)
A csoport végeredménye: 1. Hollandia 9 pont, 2. MAGYARORSZÁG 6, 3. Görögország 3, 4. Nagy-Britannia 0


B csoport:
Spanyolország-Olaszország 12-8 (4-1, 4-2, 3-3, 1-2)
Oroszország-Franciaország 18-6 (4-1, 6-3, 3-2, 5-0)
A csoport végeredménye: 1. Spanyolország 6 pont, 2. Olaszország 6, 3. Oroszország 6, 4. Franciaország 0