Az ostoba hiba nem elég találó erre

2014.07.25. 10:21

Az olasz női válogatottnak nyolc másodpercet kellett volna kihúznia a hollandok elleni Európa-bajnoki elődöntőben, de egy elképesztő hiba miatt ezt nem sikerült, pedig már náluk volt a labda.

A történteket nem volt könnyű rekonstruálni a helyszínen, de egy olasz videó alapján sikerült.

Körülbelül 13 másodperccel a vége előtt kiállították az olasz Frassinettit, a hollandok így az egyenlítő gólért támadhattak. Nem koncentráltak azonban megfelelően, elpasszolták a labdát, az olaszok megszerezték a saroknál.

Az olasz-holland döntő pillanatai

Már tíz másodperc sem volt ekkor hátra, ha Frassinetti nem akar harmadik kiállítása után visszaúszni, ők jutnak a döntőbe. Már náluk volt a labda, ha valaki előre úszik vele, kapura dobja, kizárt, hogy a hollandok támadjanak.

Frassinetti azonban a harmadik kiállítása, vagyis a piros lapja után is úgy gondolta, neki mindenképp ott a helye medencében.

Nehéz felmenteni a játékost a hibája után, de talán az edzőnek vagy valakinek a kispadról is tudnia kellett volna – pláne, ha esetleg felnéz a tőle 15 méterre lévő kivetítőre -, eszébe ne jusson visszaúszni.

A szlovén Margeta játékvezető kiszúrta a hibát, a hollandok ötméterest kaptak, Smith ezt értékesítette, és ezzel 8-8-ra alakította az állást.

Mivel hosszabbítás nincs, ezzel a lelki többlettel kezdhették lőni a büntetőket, és ugyan a hollandok hátrányba kerültek, végül megnyerték a szétlövést, és ők lesznek a döntőben a spanyolok ellenfelei.

Míg az olaszok egy megnyert meccs után épp ellenünk készülnek a bronzért, őket sem lesz könnyű felráznia a kapitánynak.