Egy sportoló annyit csinál a pályán, amennyi munkát belefektetnek

2014.07.25. 09:12

A futballedzők sablonos, dühítő mentegetőzése a pólóból hiányzik. A női kapitány így vállalja a felelősséget, miután a válogatott 9-8-ra kikapott az elődöntőben a spanyoloktól

Egy női vízilabdázó vagy éppen bármely sportoló általában annyit szokott csinálni a pályán vagy a vízben, amennyit megtanítanak neki, amennyi edzést elvégez, amennyi munkát belefektetnek. Egy ilyen vereség tehát elsősorban az edzők, az edző veresége” - mondta Merész András a női vízilabda válogatott kapitánya.

Merésznek ezúttal sem sikerült döntőbe vezetnie a csapatát, és mivel nem csak titkon számított erre, ezért bukott ki belőle ez a mondat.

A folytatás sem volt a futballban megszokott, semmitmondó szöveg.

Biztosan lehetett volna mást csinálni bizonyos helyzetekben, akár a felkészülés alatt, de jelen pillanatban azt nem tudom megmondani, mit. A játékosaim ma is mindent megtettek, ami emberileg lehetséges. Mint csapat, mentális értelemben ma is együtt voltak, ezt nyugodtan kijelenthetem. Sajnos azonban játékban ez nem mondható el. Néha elvitte a játékosokat az egyéni hév, voltak, akik úgy érezték, hogy bizonyos helyzeteket nekik kell megoldani. Ez általában sem szokott hosszú távon kifizetődni, ma sem volt így. Ez nem bizonyítási vágy volt, hogy ők jó játékosok, egyszerűen úgy érezték, nekik kell megoldani a helyzetet. Az egygólos meccseken ez nem szerencsés” - idézte Merészt a waterpolo.hu.

A szakember úgy véli, mi voltunk a gyengébbek egy góllal, és mindent megtesz azért, hogy a bronzmeccsre összekapja a társaságot. Igaz egy fontos beszélgetés vár rájuk, kinek mit jelentett a csütörtök délután.

Téthelyzetekben, extrém szélsőségesben, amikor egy játékos fizikálisan kivan, általában a tutihoz nyúl vissza. Ahhoz, amit húsz éve gyakorol, ami mindig beválik. Ilyen értelemben egy hat-nyolchetes felkészülés, amit végeztünk, egy felszíni kapargatás, amikor arra kell törekedni, hogy a rossz gyökereket kiirtsuk” - magyarázta Merész.