Filipovic: Szerb erődemonstráció volt a Margitszigeten

2014.07.28. 14:28

Erődemonstrációnak nevezte a margitszigeti győzelmet Filip Filipovics, a szerb válogatott egyik legjobbja, aki szerint csapata az óriások játékában hihetetlen módon győzte le Magyarországot a vízilabda Európa-bajnokság vasárnapi döntőjében (12-7).

Filipovics szerint sok borúlátó vélemény hangzott el az Eb idején a szerb csapat kilátásait illetően, főleg a csoportmérkőzések után, de - amint azt mondta - ő soha sem kételkedett abban a vitathatatlan minőségben, amit már évek óta képvisel a szerb válogatott - írja az MTI. 

"Láthattuk, hogy ma este nagy terhet viseltek a fiatal játékosok is és azok is, akik csak néhány percet játszottak" - mondta a balkezes pólós, aki szerint a szerb csapat tagjai győzni akartak és ezért egyként lélegeztek. 

"A Margitszigeten a vízilabda óriásai játszottak, és Szerbia hihetetlen módon győzte le Magyarországot. Erődemonstráció volt ez. Nem emlékszem rá, hogy bárki is egy ilyen mérkőzésen így meg tudta volna verni a magyarokat" - emelte ki Filipovics, és kijelentette, ez nagyban Dejan Szavics szövetségi kapitánynak köszönhető. A döntő után a kétkedők is láthatták, hogy amit tesz, az a legjobb a csapatnak - így Filipovics, aki felhívta a figyelmet arra, hogy Szavics minden alkalommal vállalta a felelősséget, ha rossz volt az eredmény. A csapat továbbra is egyként támogatja őt - tette hozzá.

A szerb sajtó rámutat arra, hogy Dusan Mandics óriási fájdalmakat élt át a döntő idején. A meccset fülgyulladással játszotta végig, de így is a legjobbak között említhető a neve.

Andrija Prlainovics szerint a 2009-es római világbajnokság mellett a mostani margitszigeti győzelem tartozik a legkedvesebb pillanatai közé a nemzeti válogatottal. 

"Egy nem mindennapi helyzetben ilyen meggyőzően legyőzni a magyarokat, ritka dolog. Volt egy olyan érzésem, hogy sikerülni fog. Ilyen játékot régen láthatott a közönség Magyarország ellen Budapesten. Egész életemben emlékezni fogok rá" - tette hozzá Prlainovics.