Világrekord: 32 perc alatt 42 gól dobtunk a Világkupán

2014.08.16. 13:45

Az oroszországi női vízilabda Világkupán a magyar válogatott nem jutott be az elődöntőbe, miután pénteken kikapott Kínától.

Szombaton így az ötödik helyért kellett harcolnia az Európa-bajnokságon bronzérmes csapatnak, és Szingapúrt 42-0-ra verte meg.

A rivális eddigi előéletét és eredményeit figyelembe véve - az USA-tól 24-et kaptak - nem lehett szoros meccsre számítani, de talán arra sem, hogy már az első negyed után 14-0 legyen. Egyetlen magyar támadásból nem lett mindösze gól az első nyolc percben.

42-0 lett a vége, Keszthelyi Rita 9, Bujka Barbara 8 gólt dobott. A 32 perc alatt tíz olyan percnek is lennie kellett, amikor kétszer is gólt lőttek a magyarok.

Az ellenfélnek három emberelőnyéből egyet sem sikerült kihasználnia.

Merész András kapitány így értékelt a szövetség honlapján: "Az első két negyedben szoros emberfogást játszottunk, amiről csak félidőben váltottunk zónára. Az első negyedben egyedül az utolsó előtti támadásunkből nem lett gól, egyébként a labdaszerzések után 8-10 másodperc alatt minden támadásunk befejeződött. A nagyszünet után is bejöttek szépen a lefordulások, nyilván itt az volt a cél, hogy gyakoroljunk. Fontos, hogy az összkép egy kicsit jobb legyen a torna végén. Mentek szépen előre a lányok, éreztem rajtuk a felszabadultságot, lekerült róluk a teher. Az ellenfél aranyos kislányokból állt, természetesen nem vagyunk egy súlycsoportban."

Az ötödik helyért egyébként a házigazda Oroszország az ellenfél, ellenük lényegesen kevesebb gólt fogunk dobni.