Vízilabda-BL: győzelemmel zárt a Szolnok

2014.10.19. 12:15

Nyertes mérkőzéssel fejezte be szereplését a Szolnok a férfi vízilabda Bajnokok Ligája második selejtezőkörében, hat góllal verte a török Isztambult a szerbiai Kragujevácon.

A legutóbbi magyar bajnokság ezüstérmese harmadik fellépésén nehezen lendült bele a játékba, meglehetősen szellős  volt a védekezése. Az első nyolc percben potyogtak a gólok, méghozzá egyenlő eloszlásban, de 4-4 után megrázta magát az olimpiai és világbajnokokat is felvonultató Szolnok, amely öt góllal ellépett riválisától. A törökök nem adták fel, a harmadik negyedet meg is nyerték egy találattal, a befejező játékrészben azonban érvényesült a tudáskülönbség.  

A büntetőt is hibázó magyar együttesből, amely kilenc emberelőnyös helyzetéből csak négyet értékesített, kimagaslót nyújtott a vb-aranyérmes Vámos Márton: a balkezes szélső hatszor is bevette a törökök kapuját.

A Szolnok csoportbeli helyezése azon múlik, milyen eredményt ér el a torna kora délutáni zárómérkőzésén az eddig százszázalékos házigazda és az olasz Posillipo. A négyesből az első kettő jut tovább a BL-selejtező harmadik selejtezőkörébe. 

A magyar csapat első meccsén 12-10-re kikapott a Kragujeváctól, a másodikon pedig 14-4-re győzött a Posillipo ellen.

Eredmény, F csoport, 3. nap:

Szolnoki Dózsa-Közgép - Isztambul (török) 17-11 (4-4, 7-2, 3-4, 3-1)

--------------------------------------------------------------------

A szolnoki góldobók: Vámos 6, Tóth, Varga Dániel, Varga Dénes, Kis 2-2, Gocic, Jansik, Mitrovic 1-1

    Később:

    D csoport:

A Híd-OSC-Újbuda - Duisburg (német), Nyéki uszoda 16.00