Szervác, Imola
12 °C
18 °C

Elkezdte a felkészülést a vb-re női pólóválogatott

2014.10.27. 15:15

Az Egyesült Államokban tanuló három légiós és két, ugyancsak igazoltan hiányzó hazai pólós nélkül, 26 fővel kezdte meg a felkészülést a magyar női vízilabda-válogatott a jövő nyári, oroszországi vizes világbajnokságra.

A hétfői, margitszigeti edzés lényegi eleme inkább még a felmérés volt, semmint a labdás gyakorlás, bár a lábtempó javításának és az úszástudás fejlesztésének jegyében már most is olykor kemény próbáknak vetette alá a lányokat Merész András szövetségi kapitány.

"Tavaszig havi rendszerességgel egy-egy hetet fogunk tudni így együtt eltölteni, szigorúan a hazai bajnoki programhoz igazítva összejöveteleinket" - mondta az MTI érdeklődésére az olimpiai negyedik, vb- és Eb-bronzérmes gárda szakvezetője. Hozzáfűzte, hogy közben érdemi mérkőzéseket is vív a válogatott, hiszen érintett a világliga selejtezőiben, mely sorozat játéknapjaira alkalmanként 16 fősre csökkenti majd a mostani bő keretet.

"Ez az első összetartás, s nagy várakozással nézek elébe jómagam is a közös munkának. Ilyen nagy létszámú kerettel még sosem volt dolgom, sok az új arc is, de persze nem véletlenül vannak itt a +régiek+ mellett újak is, már csak azért sem, mert kell a motiváció, egymás ösztönzése" - magyarázta a kapitány, aki a hosszú világbajnoki felkészülés célját így foglalta össze:

"Még ütőképesebb csapatot szeretnék a vízben látni, olyat, amellyel az utóbbi években elért 3-4. helyeknél előbbre tudunk lépni."

Merész András szakmai tevékenységét új edző támogatja a parton is: a 2016-os riói olimpiáig dolgozik a szövetségi kapitány segítőjeként a 2000-ben olimpiai bajnok válogatott tagja, Märcz Tamás, aki "főállásban" az ob I-es BVSC férficsapatát irányítja.