Erik, Alexandra
9 °C
18 °C

Könnyebb csoportot nem is kívánhattunk

2015.02.12. 15:21

A világbajnoki címvédő férfi vízilabda-válogatott az idei olimpiai kvalifikciós vb-n a csoportmeccseken meg sem fog izzadni, miután Kazahsztán, Dél-Afrika és Argentína lesz az ellenfele a C-csoportban.

Velük szemben csak a gólkülönbség a kérdéses, ezért lényegében a második héten, az egyenes kieséses szakaszban kezdődik a kazanyi torna.

Bár akkor is, ha minden jól megy, és csoportelső lesz Benedek Tibor válogatottja, akkor a japánokkal kell megmérkőzni a legjobb nyolc közé jutásért. Várhatóan a japánok lesznek a D-csoport negyedik helyén.

"Mindenhonnan a legkönnyebb ellenfelet kaptuk, így az első hét kicsit más lesz ezen a világbajnokságon. Pár dolgot módosít majd, át kell beszélnünk. Az Európa-bajnokságon nehéz, most könnyű csoportba kaptunk besorolást, ez van, egyszer fent, egyszer lent. Mindazonáltal ez semmit sem változtat azon a tényen, hogy a második héten milyen kemény feladat vár ránk. Csoportelsőként majd várhatóan Japánnal játszanánk, eddig látok előre, nem tovább" - nyilatkozta Benedek Tibor szövetségi kapitány.

A nőknél a magyarok Kínával, Oroszországgal és a franciákkal találkoznak. Utána a C-csoportból kapnak ellenfelet. Az oroszokat vertük a 2013-as vb bronzmeccsén, Kína veszélyes csapat, bár talán nem annyira erős, mint évekkel ezelőtt, négy éve vb-második volt.

Ahogy Merész András kapitány kiemelte, meg kellene nyerni a csoportot, és akkor biztosan elkerülnék a nyolcaddöntőben az amerikai vagy az olasz válogatottat.

FÉRFIAK:

A csoport:  Horvátország, Brazília, Kanada, Kína 
B csoport:  Egyesült Államok, Olaszország, Görögország, Oroszország 
C csoport:  Magyarország, Kazahsztán, Argentína, Dél-Afrika 
D csoport:  Szerbia, Ausztrália, Montenegró, Japán
 
NŐK:
A csoport:  Spanyolország, Kanada, Új-Zéland, Kazahsztán
B csoport:  Ausztrália, Hollandia, Görögország, Dél-Afrika
C csoport:  Egyesült Államok, Olaszország, Brazília, Japán
D csoport:  Kína,  Magyarország, Oroszország, Franciaország