Mindenkit legyőztek a magyar pólósok

2015.02.15. 14:30

A világbajnok magyar férfi vízilabda-válogatott százszázalékosan nyerte el a Volvo Kupát, és lett tornagyőztes, miután a vasárnapi zárómeccsén, ha nehezen is, de nyert Kanada ellen, írja az MTI.

A Szőnyi úti uszodában rendezett négycsapatos tornán Benedek Tibor szövetségi kapitány csapata - az Egyesült Államok 21-11-es, majd az olimpiai bajnoki címvédő Horvátország 9-6-os legyőzése után - már úgy szállhatott vízbe, hogy első helyét nem veszélyezteti semmi.

Talán ezért álmosan is kezdett a csapat. Erdélyi Balázs hamar betalált, utána percekig nem lőttek gólt, kevéssel az első szünet előtt Manhercz Krisztián talált be.(2-1). A folytatásban Német Toni centerezett remekül (3-1), majd Vámos Márton bombázta a hálóba ötméteresből a labdát (4-2).

A harmadik negyedben a magyar csapat tompábban, fásultabban, kevésbé koncentráltan játszott, a második kihagyott büntető után a harcos kanadaiak kiegyenlítettek, sőt a vezetést is átvették (4-5).

A befejező nyolc percre összeszedte magát a meccsen több alapemberét is nélkülöző magyar válogatott. Vámos büntetőből egyenlített (5-5). A hatodik kanadai gólra Erdélyi felelt, ő lőtte a következőt is (7-6). Csakhogy kimaradt egy újabb magyar büntető, és amikor már csak három perc volt hátra, megint egyenlített az ellenfél (7-7). A hajrát a Benedek-csapat bírta jobban: előbb Vámos feledtette elhibázott ötméteresét hatalmas távoli góllal, majd a negyedszer is gólt szerző Erdélyi állította be a 9-7-es végeredményt.

Benedek Tibor: „Azért kellett nekünk egy ilyen meccs is, hogy nehogy azt gondoljuk, ilyen könnyen megy. A lényeg az volt, hogy az utolsó negyedben hogy bírják a játékosok ezt a lelki nehézséget, hogy ki lehet kapni esetleg Kanada ellen is."

Eredmény

9. Volvo Kupa, 3. nap:
Magyarország-Kanada 9-7 (2-1, 2-1, 0-3, 5-2)
a góldobók: Erdélyi 4, Vámos 3, Manhercz, Német 1-1, illetve Constantin-Bicari 4, Graham, Taschereau, Conway 1-1
A vasárnapi másik mérkőzésen Horvátország hét góllal verte az Egyesült Államokat:
Horvátország-Egyesült Államok 15-8 (5-1, 3-3, 4-2, 3-2)

    A pénteki eredmények:
Horvátország-Kanada 11-5
Magyarország-Egyesült Államok 21-11

    A szombati eredmények:
Egyesült Államok-Kanada 11-11
Magyarország-Horvátország 9-6

    A 9. Volvo Kupa végeredménye: 1. Magyarország 9 pont, 2. Horvátország 6, 3. Kanada 1 (23-31), 4. Egyesült Államok 1 (30-47)