Bonifác
10 °C
16 °C

Kicsit belenyúltak a vízilabda-vb-be

2015.03.04. 13:47

A kazanyi világbajnokság sorsolásakor még úgy látszott, hogy a címvédő magyar férfi válogatott simán megnyeri a csoportját – nincs említésre méltó rivális -, majd egy szintén súlytalan ellenféllel találkozik a 16 között.

Most már tudjuk, nem így lesz. A változtatás után az látszik, nincs felhozó meccs – a csoportok negyedik helyezettjei egymással meccselnek majd, nem pedig a csoportlesőkkel -, ehelyett a csapat pihenhet.

Addig is edzőmeccsekkel hangolhat, és ha a csoportmeccset megnyeri, akkor jöhet az egyenes kieséses szakaszban a következő hatosból valaki: Brazília, Kanada, USA, Oroszország, Olaszország, Görögország. Hogy szakszerűen írjuk le: az A-csoport másodikja vagy a B-csoport harmadikja.

A formába hozásnak nem rossz, hogy csak a második hétre kell koncentrálnia Benedek Tibor. (Augusztus 4. és 8. között kell nyerni három meccset az aranyért.) A vb-ről az első három biztosítja a helyét az olimpiára.

Az elődöntőben amúgy várhatóan a horvátokkal leszünk együtt, tehát Szerbia vagy Montenegró csak a döntőben jöhet.

A nőknél is jól fizet a csoportgyőzelem, ehhez az oroszokat kell felülmúlni, de utána már kőkemény ellenfél jön ebből az ötösből valaki: Kanada, Spanyolország, Ausztrália, Hollandia, Görögország.

A férfiak csoportjai:

A csoport:   Horvátország, Brazília, Kanada, Kína 
B csoport:   Görögország, Egyesült Államok, Olaszország, Oroszország 
C csoport:   Dél-Afrika, Magyarország, Argentína, Kazahsztán 
D csoport:   Szerbia, Japán, Montenegró, Ausztrália 

A Nők csoportjai:

A csoport:  Kanada, Kazahsztán, Új-Zéland, Spanyolország 
B csoport:  Ausztrália, Dél-Afrika, Görögország, Hollandia 
C csoport:  Brazília, Japán, Egyesült Államok, Olaszország 
D csoport:  Magyarország, Oroszország, Kína, Franciaország