A magyar vízilabda-válogatott románok elleni kerete

2015.03.05. 20:01

A világbajnokok közül Szivós Márton, Madaras Norbert és Gór-Nagy Miklós kapott pihenőt Benedek Tibortól, a férfi vízilabda-válogatott szövetségi kapitányától, aki csütörtök este jelölte ki keretét a románok elleni világliga-mérkőzésre.

A vl-meccset március 17-én Bukarestben játssza a csapat magyar idő szerint 17 órától.

A kapitány csapata  a szövetség közlése szerint erős, játszik a vb-aranyérmes center, Hárai Balázs, szerepet kap a szintén világbajnok védő, Decker Ádám és a fiatal tehetség, Manhercz Krisztián is. 

 "Azok a fiatalok, akik most bekerültek a keretbe, a Volvo Kupa hetében bizonyítottak, így a továbbiakban is megkapják erre a lehetőséget. Ez egy nagyon fontos mérkőzés lesz, legalább annyira nehéz, mint a szlovákok elleni. A román válogatott jó csapat. A fiatalok nagyon igyekeznek, és most úgy tűnik, a klubjukban is hasonlóképpen dolgoznak, bízom benne, hogy ez a jövőben folytatódik" - fogalmazott Benedek Tibor.

A magyar válogatott kerete:

Nagy Viktor, Decker Attila (mindketten Szolnoki Dózsa-Közgép)-kapusok, Decker Ádám, Salamon Ferenc (mindketten A Híd-OSC-Újbuda), Angyal Dániel, Erdélyi Balázs, Hosnyánszky Norbert, Hárai Balázs (mindannyian ZF-Eger), Német Toni (VasasPlaket), Varga Dániel, Varga Dénes, Vámos Márton (mindhárman Szolnoki Dózsa-Közgép), Manhercz Krisztián (Tiszavirág-Szeged-Diapolo) - mezőnyjátékosok

Az európai A jelű selejtezőcsoport állása: 

1. Magyarország 12 pont 

2. Görögország 9 pont 

3. Románia 2 pont 

4. Szlovákia 1 pont

  

 A másik meccset a görög és a szlovák válogatott szintén március 17-én játssza Athénban. A csoportokból csak az első helyezett kerül be a sorozat szuperdöntőjébe, amelyet június 23. és 28. között rendeznek  Bergamóban. Az olaszországi finálé győztese kijut a 2016-os riói olimpiára.

(MTI)  • Hírek
  • Hírek