Simicska üzletfelének, Nyerges Zsoltnak még mindig jól megy

2015.03.27. 12:14 Módosítva: 2015.04.30. 15:05

„Valamennyi meghatározó játékosával szerződést hosszabbított a Szolnoki Vízilabda Sport Club: a válogatott alappillérét is jelentő Varga Dániel, Varga Dénes és Vámos Márton mellett a két szerb világbajnok légiós, Milan Aleksic és Stefan Mitrovic is Szolnokon marad a következő szezonban. Mezei Tamás pedig újabb 3 évre írt alá a klubnál. Miután a két világklasszis kapus, Nagy Viktor és Decker Attila mellett Madaras Norbert, Zivko Gocic, Kis Gábor és Hangay Zoltán is élő szerződéssel rendelkezik a kék-fehéreknél, a Szolnoki Dózsa-KÖZGÉP gárdája gyakorlatilag változatlan felállásban folytatja” - írja Nyerges Zsolt, a Szolnoki Vízilabdázásért Alapítvány alapítója közleményében.

A csapat bejutott a BL-hatosdöntőbe, ők vezetik a csoportjukat.

A közlemény szerint a „Szolnoki Dózsa-KÖZGÉP a város 1932 óta íródó vízilabda-történelmének eddigi legnagyobb sikerét aratta azzal, hogy szerdai győzelmével első vidéki magyar csapatként bejutott a Bajnokok Ligája hatos döntőjébe. A Szolnok ezzel felkerült az európai vízilabda térképére, biztos résztvevője a BL végjátékának, a hátralévő három fordulóban a csapat a csoportelsőségért játszik”.

„Szolnok egyik sikersportja a vízilabda, szakmai munkánkat az elmúlt időszak eredményei is visszaigazolták. Büszkék vagyunk arra, hogy a kiváló játékosokból nemzetközi szinten is ütőképes csapatot sikerült formálni. A játékosainkat is motiválja, hogy a lehető legjobb csapatban játsszanak, mert ezzel mindegyikük teljesítménye nő. Az pedig a válogatott érdekét szolgája, hogy a riói Olimpia előtt itthon tartjuk a legkiválóbb magyar pólósokat, a kapitány szeme előtt vannak, közös edzéseket tarthatnak” – mondta Kovács István, a klub szakmai igazgatója.