Mindenkit megvert, szuperdöntős a vízilabda-válogatott a világligában

2015.04.14. 20:04

Százszázalékos mérleggel, elsőként jutott tovább a világliga nyolccsapatos szuperdöntőjébe a magyar férfi vízilabda-válogatott, miután utolsó, Győrben játszott csoportmérkőzésén győzött a görögök ellen.

A magyar csapat Madaras Norbert ügyes ejtéssel megszerezte a vezetést, majd Angyal Dániel értékesített egy emberelőnyt. Közvetlenül az első szünet előtt ugyancsak hat az öt elleni játék végén szépítettek a görögök (2-1).

A második ráúszásnál is a vendégek hozták el a labdát, viszont gólt a magyarok lőttek, ráadásul háromszor is egymás után: előbb centerből Hárai Balázs csavart a görög kapuba, aztán a csapatkapitány Varga Dániel, majd Vámos Márton volt eredményes (5-1). A görögök azonban nem adták fel, szépítettek (5-2), s a nagyszünetet megelőzően még Hosnyánszky Norbert találatára is volt válaszuk (6-3).

A pihenő az ellenfélnek segített, amennyiben büntetőből 6-4-re felzárkózott, Madaras, az első magyar duplázó bombagóljával viszont 7-4-re módosult az állás. Nem nyugodhattak meg azonban a hazaiak, mert újabb két görög góllal hirtelen igen szorossá vált a mérkőzés (7-6). Kevesebb, mint fél perc volt hátra a harmadik negyedből, amikor Hosnyánszky lövése célba ért (8-6). 

A folytatásban Varga Dénes ötméteresből volt eredményes (9-6). A szívós görögök emberelőnyből feljöttek ugyan 9-7-re, Vámos balkeze azonban ismét villant, újfent háromgólosra hízott az előny (10-7).  

Bő egy perccel a meccs vége előtt megint közelebb jött a görög válogatott (12-10), amely még a hajrában is szerzett egy gólt, de 12-11-re a magyar csapat nyert, hatodik vl-selejtezős fellépésén hatodik győzelmét aratva. Ezzel tökéletes mérleggel, magabiztosan végzett csoportja első helyén, és várhatja a nyári folytatást.

A szuperdöntőt, amelynek összdíjazása 450 ezer dollár, a selejtezősorozat nyolc legjobb válogatottjának részvételével rendezik meg az olaszországi Bergamóban, június 23. és 28. között. A finálé győztese kijut a riói olimpiára, írja az MTI. 

Eredmény, európai selejtező, A csoport, 6. forduló:

Magyarország-Görögország 12-11 (2-1, 4-2, 2-3, 4-5)

--------------------------------------------------

a góldobók: Hosnyánszky 3, Madaras, Vámos, Varga Dániel 2-2, Angyal, Hárai, Varga Dénes 1-1, illetve Murakisz, Gunasz 3-3, Kolomvosz, Funtulisz 2-2, Vlahopulosz 1  • Hírek
  • Hírek