Koronavírus adatok

2021. nov. 26.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Stefánia
2 °C
9 °C

Csodás egri siker: kiütötték a BL-címvédőt

2015.05.02. 18:28
A már korábban továbbjutott Szolnokhoz hasonlóan az Eger is tagja lett a férfi vízilabda Bajnokok Ligája hatos döntőjének, miután a csoportkör befejező fordulójában legyőzte vendégét, a spanyol CNA Barcelonetát, írta az MTI.

   

    Az Egernek nem volt szabad kikapnia hatcsapatos csoportjának szombati zárómeccsén. A két gárda még tavaly játszott első mérkőzése 7-7-tel ért véget, de az Eger most mindenképpen le akarta győzni spanyol riválisát, amely házigazdaként eleve automatikus résztvevője a Final Sixnek, vagyis a hatos döntőnek.

A magyar bajnoki címvédő vereségével még kieshetett a május 28. és 30. között esedékes barcelonai döntő mezőnyéből, de az első negyedtől egy pillanatra sem forgott veszélyben a győzelem.
    A BL-címvédő vendégek góljával indult a meccs, de az olimpiai és világbajnok Hosnyánszky Norbert egyenlítettek, majd a vezetést is átvették az egriek (2-1). Aztán 3-2-re már megint a spanyoloknál volt az előny, hogy a nyitó negyed végére ismét az Eger álljon jobban a szerb Borisz Vapenszkinek, Erdélyi Balázsnak és Szivós Mártonnak köszönhetően (5-3).
    A második negyedben csupán egy gól esett, azt a Barceloneta szerezte, így közelebb zárkózott (5-4). 
    A harmadik nyolc percben is alapvetően a védekezés működött jól mindkét oldalon, míg nem a játékrész felénél büntetőből a vb-aranyérmes Szivós pattintott lövéssel 6-4-re módosította az állást. Utána a szintén világbajnok center, Hárai Balázs húzása ért célba, 7-5-öt követően pedig a triplázó Szivós elhajlásos bombája landolt a spanyol kapuban (8-5).
    Szivóshoz hasonlatosan Hosnyánszky is harmadszor volt eredményes a befejező negyed elején, majd Hárai csavarja 10-5-öt jelentett. Aztán Szivós kilenc méterről vágta a hálóba csapata 11., és saját maga negyedik gólját (11-5). Emberelőnyből még szépítettek a vendégek (11-6), a lényegen azonban már nem változtathattak: a játéknap másik két meccsének eredményétől függetlenül már biztos csoportgyőztes olasz Pro Recco mögött szombati sikerével az Eger szerezte meg a második helyet főtáblás hatosában, így bejutott a BL május végi hatcsapatos fináléjába.

 Eredmény, BL-főtábla, 10. (utolsó) játéknap, A csoport:
ZF-Eger - CNA Barceloneta (spanyol) 11-6 (5-3, 0-1, 3-1, 3-1)
a magyar csapat góldobói: Szivós 4, Hosnyánszky 3, Hárai 2, Vapenszki, Erdélyi 1-1

A másik magyar csapat, a Szolnok rijekai veresége (7-9) ellenére szintén ott lesz a fináléban, mert a másik csoport második helyét elcsípte.

Primorje Rijeka (horvát) - Szolnoki Dózsa-Közgép VSC 9-7 (1-3, 2-0, 2-2, 4-2)
  a magyar csapat góldobói: Kis, Varga Dénes, Tóth M., Varga Dániel, Aleksic, Mitrovic, Gocic 1-1