Kiütéses sikerrel csoportgyőztesek Benedekék a világligán

2015.06.25. 19:43

A kínaiak feletti 18-8-as győzelem és a horvátoktól elszenvedett 15-12-es vereség után harmadik csoportmeccsén megint nyert a magyar férfi vízilabda-válogatott, amely a brazilok elleni csütörtöki 13 gólos sikerrel első lett csoportjában a világliga olaszországi nyolccsapatos szuperdöntőjében, írja az MTI.

A brazilok a csütörtöki meccs előtt hat ponttal vezették az A csoportot, a kínaiak elleni várt, majd az olimpiai bajnok horvátokkal szemben aratott nagyon is váratlan győzelemnek köszönhetően. Ezért a világbajnoki címvédő magyar válogatottnak a körbeverések miatt mindenképpen nyernie kellett Brazília ellen a csoportelsőséghez, ráadásul legalább hat góllal. A brazilok vendéglátóként eleve biztos olimpiai indulók, hozzájuk csatlakozhat most Bergamóban az a válogatott, amely megnyeri a vl-szuperdöntőt.

Az összecsapás ugyan brazil találattal indult, Varga Dénes azonban távolról, felső sarkos bombával egyenlített, majd Hosnyánszky Norbert és Salamon Ferenc volt eredményes egyformán emberelőnyből (3-1).

A második negyedet Varga Dénes pompás ejtése vezette be (4-1), kár hogy utána büntetőt rontott. Salamon viszont - brazil szépítést követően - nagy gólt lőtt, Hosnyánszky Norbert parádés csavarja nyomán pedig már 6-2-es magyar vezetést mutatott az eredményjelző. Hosnyánszky újabb lökete is célba ért, majd Madaras Norbert fejezett be pontosan egy emberelőnyös figurát (8-2), és még nem volt vége a nagyszerű sorozatnak: a nagyszünet előtt a csapatkapitány Varga Dániel a brazil kapus közreműködésével talált a hálóba (9-2).

A harmadik nyolc perc elején 9-3 lett, ám gyorsan módosult a kép: a center Hárai Balázs, majd a duplázó Erdélyi Balázs révén 12-3-ra vezetett a magyar csapat, nem sokkal később pedig Vámos Márton góljával lett meg a tízes különbség.

Az utolsó negyedben a horvátokat héttel verő brazilok már 11 gólos hátrányban is voltak, miután Salamon emberelőnyből a kapuba vágta a labdát (14-3). A végjátékban sem tellett sok örömük a braziloknak, nekik semmi sem sikerült, míg a magyar válogatottból Hárai centerezett ellenállhatatlanul, utána pedig Vámos ejtett remekül, kialakítva a 16-3-as végeredményt. A nagy különbségű siker egyszersmind csoportelsőséget is ért a Benedek-csapatnak.

Magyarország a negyeddöntőben a B csoport negyedik helyezettjével találkozik pénteken.

    Eredmény, A csoport, 3. forduló:

Magyarország-Brazília 16-3 (3-1, 6-1, 4-1, 3-0) 

a magyar góldobók: Hosnyánszky, Salamon 3-3, Varga Dénes, Erdélyi, Hárai, Vámos 2-2, Madaras, Varga Dániel 1-1

    további eredmény az A csoportból:

Horvátország-Kína 14-4 (3-1, 4-0, 3-2, 4-1)

B csoport:

Szerbia-Ausztrália 12-8 (2-2, 4-3, 3-1, 3-2)

Olaszország-Egyesült Államok 13-10 (3-3, 4-0, 2-3, 4-4)  • Hírek
  • Bankszámla