Ágnes
-1 °C
2 °C

Hosszabbított támogatójával a Magyar Vízilabda Szövetség

2015.06.30. 15:12

A Vodafone Magyarország további egy évvel meghosszabbította a Magyar Vízilabda Szövetség (MVLSZ) támogatásáról szóló szerződést - jelentette be Beck György, a cég elnöke, valamint Kemény Dénes, az MVLSZ elnöke. A keddi sajtótájékoztatón Beck György hangsúlyozta, eredményes időszakon vannak túl, így nem volt kérdés a megállapodás meghosszabbítása, írta az MTI.

Ennek az együttműködésnek köszönhetően a jövő héten ötödször rendezik meg a Vodafone Kupát, amelyen a világbajnoki címvédő magyar férfiválogatott - a kazanyi vb előtti utolsó jelentős felkészülési állomásként - az olaszokkal, a spanyolokkal és az ausztrálokkal találkozik.

Benedek Tibor szövetségi kapitány elmondta, a világliga-kudarc (hatodik hely) után több változtatást kell majd eszközölnie, erre pedig remek alkalmat nyújt a Vodafone Kupa. Ennek kapcsán bejelentette, hogy kikerül az együttesből Salamon Ferenc, s visszakerül Szivós Márton. A szakember hozzátette: "nem személyi, hanem taktikai okai vannak a változtatásnak, ugyanis Varga Dániel így visszakerül a rossz kéz oldalra".

A felkészüléssel kapcsolatban Kemény Dénes elmondta, ugyan a világliga bergamói szuperdöntőjében a végső győzelemmel lehetőség lett volna az olimpiai kvóta megszerzésére, ennek ellenére a világbajnokság - ahonnan szintén ki lehet jutni Rio de Janeiróba - teljesen más súlyú, és továbbra is maximálisan megbízik Benedek Tiborban, illetve a játékosokban.

A kétszeres olimpiai bajnok Madaras Norbert elmondta, nagyon várják már csapattársaival együtt, hogy hazai közönség előtt bizonyíthassanak:

"A többi játékos nevében is mondhatom, hogy ez a világliga hatodik hely mély nyomokat hagyott bennünk. Jó, hogy itthon leszünk, és saját közönségünk előtt javíthatunk" - nyilatkozott a balkezes játékos.

A Vodafone Kupa utolsó napján több különböző mérkőzést rendeznek, a női válogatott is vízbe száll, valamint az országos strandvízilabda-bajnokság fináléjára is ekkor kerül sor.

A margitszigeti tornára elérhető 3500 belépőből 2500 már elkelt.

A Vodafone Kupa programja:

július 9., csütörtök:

Spanyolország-Olaszország 17.30

MAGYARORSZÁG-Ausztrália 19.30

július 10., péntek:

Ausztrália-Olaszország 17.30

MAGYARORSZÁG-Spanyolország 19.30

július 11., szombat:

Ausztrália-Spanyolország-17.30

MAGYARORSZÁG-Olaszország 19.30

betétprogram, szombat:

Strandvízilabda döntő 12.00

Magyarország-Ausztrália, női válogatott mérkőzés 13.00

Régiók csatája, gyermekmérkőzés 14.30

Férfi utánpótlás válogatott mérkőzés 16.00