Megakadt a magyar csapat, az olaszoké a Vodafone Kupa

2015.07.11. 20:52

Az első negyedben olaszoké volt a ráúszás, és az első akciójukból az első gólt is megszerezték. Aztán az első perc végére Alex Giorgetti távoli bombájából már 2-0 volt oda. A harmadik percben aztán kettős hátrányba kerültünk, és már hárommal vezettek az olaszok. A mieink három és fél perc után, Bedő Krisztián révén szépítettek.

A második negyed első percében Varga Dániel gólt lőtt, de nem adták meg, két perccel később Szívós bombája viszont érvényes volt. Jól védekeztünk, viszont elől rengeteg labdát szórtunk el, az utolsó fél percben emberelőnyben is voltunk, mégsem sikerült gólt szerezni. Maradt az egygólos hátrány.

A harmadik harmad elején ezt gyorsan sikerült kiegyenlíteni. Manhercz is a kapufát találta el, aztán Vámos is, de utóbbié befelé pattant. Aztán Varga Dániel bombájával a vezetést is átvettük. Luongo óriási ólt lőtt, Varga bombája viszont a kapufáról pattant vissza. Voltak lehetőségeink, egy véleményes olasz (majdnem)gól, aztán Aicardi közelről behúzott találata, így egygólos hátránnyal fordultunk az utolsó nyolc percre.

Di Fulvio szenzációs bombagóljával indult a negyedik negyed. Majd Varga olasz kézen megpattant lövése jelentette az ötödik gólunkat. A utolsó percekben aztán Vámos újabb bombagóljával zárkóztunk, de Aicardi eldöntötte a meccset.

Vereség lett a vége, ahogy Benedek Tibor a meccs után elmondta, beragadtunk az elején és főleg az eredményes támadójáték hiánya okozta a vereségünket. Még van idő, a kapitány is kísérletezett, ahogy mondani szokás, ennél csak jobb jöhet. 20 nap múlva a vb-n.

Magyarország-Olaszország 6:8 (1:3, 1:0, 2:2, 2:3)

G.: Varga Dániel, Vámos 2-2, Szivós, Bedő, ill. Aicardi 4, Giorgetti 2, Luongo, Di Fulvio