Háromszoros világbajnok lesz-e Madaras Norbert?

2015.07.27. 11:18
A magyar férfi vízilabda-válogatott ma 16.30-kor megkezdi szereplését a kazanyi világbajnokságon. Az ellenfél Kazahsztán. Villáminterjúnk a reggeli edzés után készült a válogatott korelnökével, a magyar vízilabdasport egyetlen kétszeres világbajnokával, Madaras Norberttel.

Van még benned drukk ennyi világverseny, nagy meccs után?

Kevesebb van. De azért ma, amikor megérkezünk a versenyuszodába, (ahol még nem voltunk) biztosan lesz. Ez mindig így van. Az első meccs amúgy is kicsit más, át kell esni rajta, utána mar elmúlik a drukk.

A mai találkozó megadja az egész torna hangulatát számunkra? Ezért fontos? 

Ez a meccs elsősorban azért fontos mert valószínűleg a csoportelsőségről dönt. Természetesen fontos a jó kezdés, de a világversenyeken mindig a második hét a lényeg. A kieséses rendszerben, a kieséses meccseken már nincs javítási lehetőség!

Hogy látod a riválisokat, ki lehet a legnehezebb ellenfél? Még mindig a szerbek?

Szerintem igen. A Világligát magabiztosan nyerték, jól játszanak. Nehéz csoportban vannak, már ma Montenegróval játszanak, ezen a meccsen kiderülhet például az is, hogy milyen Montenegró. A szerbeken kívül szerintem a horvátok és az olaszok erősek!

A Világliga után újra nagy pályán játszotok. Ez szerinted befolyásolja valamennyire a meccsek alakulását, az eredményeket?

Szerintem döntően nem. A meccsszituációk változnak. Több az úszás, de mindenki visszaáll hamar. Mar csak azért is, mert ehhez szoktunk és leginkább mindenki a világbajnokságra készült.

A bírókhoz alkalmazkodnotok kell? Továbbra is nagy a szerepük?

A játékvezetéssel felesleges sokat foglalkozni, az elején kiderül, hogy milyen felfogásban vezetnek. Sajnos nagyobb a szerepük, mint a többi labdajátékban. Ez most sem fog megváltozni.

Milyennek látod a csapatunkat a két évvel ezelőttihez képest?

A csapat hasonló, de közben sok minden változott. Akkor egy olyan csapat szerepelt, amely alakulófélben volt, nem tudtuk mire vagyunk képesek. Ide címvédőként érkeztünk!

Leszel háromszoros világbajnok? 

Mindent megteszek érte, de addig még hosszú az út.

Madaras Norbert adatlapja a Vlv-n.