Gerendás György lett Benedek Tibor segítője

2015.09.24. 14:29

„Az élet néha furcsa dolgokat produkál, annyi szent. Másfél-két hete beszélgettem Tibivel, azt gondoltam, kíváncsi néhány ember véleményére a rossz világbajnoki szereplés után, gyűjti a tapasztalatokat azoktól, akiknek ad a véleményére. Elmondtam, mit gondolok, majd átvette a szót, és a tárgyra tért: elmondta, szeretné, ha a segédje lennék. Alaposan meglepett, aminek örült. Hazamentem, gondolkodtam, majd újra leültem vele, és négy órán keresztül beszélgettünk. És közben természetesen igent mondtam” - így elevenítette fel a szövetség oldalán a 61 éves Gerendás György, hogyan került a válogatott mellé.

A vízilabda-válogatott csak hatodik lett az idei világbajnokságon, és a kapitány úgy gondolta, hogy szüksége van a társulatnak egy olyan pluszra, amit a szakembertől remél.

Benedek Tibor így indokolt: "úgy érzem, egy évvel az olimpia előtt kell egy olyan plusz, amit egy új ember megjelenése tud okozni. Gerendás György személyét megfelelőnek érzem erre, új lökést tud adni a csapatnak. Karizmatikus szakember, akivel ha jól tudunk együtt dolgozni, az ő energiája mindenképpen plusz erőt adhat a válogatottnak."

Gerendás 1996-ban a kapitányi poszt egyik várományosa volt, de akkor az itthon még ismeretlen Kemény Dénesre szavaztak. Most Kemény már elnök, és támogatta a kinevezést.