Mátyás
3 °C
15 °C
Index - In English In English Eng

Sorsoltak a vízilabda Eb-re

2015.10.04. 15:41

A 2016-os szerbiai vízilabda Európa-bajnokságon a magyar férfi válogatott könnyebb, a női csapat viszont nehezebb csoportban játszik majd a vasárnapi sorsolás eredményeként.

A waterpoloworld.com szakmai honlap helyszíni beszámolója szerint a belgrádi városházán rendezett eseményen a Benedek Tibor irányította férfi csapat Görögország, Oroszország és Törökország nemzeti csapatait kapta ellenfélnek, míg az új szövetségi kapitánnyal, a Merész Andrást váltó Bíró Attilával készülő női válogatott Hollandia, Oroszország, Görögország, Portugália és Törökország alakulataival szemben száll vízbe a januári kontinensviadalon.

A jövő év eleji Eb-n először vesz részt 16 csapat a férfiaknál és 12 a nőknél. A kontinentális szövetség (LEN) döntése nyomán négy-négy csapattal bővült a mezőny.

A férfiaknál ennek megfelelően az alapszakaszban négy négyes csoportban szerepelnek a válogatottak, de egyik sem esik ki. A nyolcaddöntőben a csoportelsők a negyedik helyezettekkel, míg a másodikok a harmadikokkal játszanak keresztbe.

A 12 csapatos női tornán ugyanakkor két hatos csoportban zajlik majd a küzdelem és legjobb négy-négy csapat jut a negyeddöntőbe, ahol az első helyezettek a negyedikekkel, míg a másodikok a harmadikokkal találkoznak. (MTI)

A csoportbeosztások:

férfiak:

A csoport: Montenegró, Spanyolország, Hollandia, Szlovákia

B csoport: Franciaország, Horvátország, Málta, Szerbia

C csoport: Németország, Grúzia, Olaszország, Románia

D csoport: MAGYARORSZÁG, Oroszország, Görögország, Törökország

nők:

A csoport: Portugália, Oroszország, Hollandia, MAGYARORSZÁG, Törökország, Görögország

B csoport: Horvátország, Szerbia, Olaszország, Franciaország, Németország, Spanyolország