Húszas keret a női vízilabda világligára

2015.10.07. 16:05

Bíró Attila, a világliga október végi rajtjára készülő női vízilabda-válogatott új szövetségi kapitánya kijelölte keretét, amelyben húsz játékos kapott helyet. A szövetség honlapjának beszámolója szerint a szakvezető azt követően hirdetett keretet, hogy az elmúlt héten jelen volt az oroszországi Kirisi Kupán, amelyen a magyar bajnok UVSE és az ob I legutóbbi bronzérmese, a Dunaújvárosi Főiskola csapata is indult. (Előbbi a második, utóbbi a harmadik helyen végzett.)

A kiválasztott játékosokkal a jövő héten kezdi meg a közös munkát, hétfőtől szerdáig öt edzést vezet a 20 kerettagnak.

"Nagy meglepetés nincs a keretben, hiszen sajnos nem akkorra a merítési lehetőség. Persze ezekkel a játékosokkal is elérhetőnek látom a célokat, a jó Európa-bajnoki szereplést, a riói olimpiára való kijutást" - nyilatkozta Bíró Attila a waterpolo.hu-nak. Hozzátette, hogy a nyári oroszországi világbajnokságon kilencedik helyen végzett csapatból mindenkire számít, amellett két év után visszakerült Somhegyi Noémi, és a kapus Kasó Orsolya is vállalta a megméretést.

"A juniorválogatottból azokat hívtam meg, akik a legjobban teljesítettek, illetve akiket több poszton is ki tudok próbálni - mert a mai vízilabdában női fronton is kulcsfontosságú mindez" - kommentált Bíró Attila.

A kapitány a húszas kerettel készül az október 27-ei, olaszok elleni hazai világliga-meccsre, és közben keresi a megoldást arra, hogy a januári, belgrádi Európa-bajnokság előtt megfelelő ellenfelekkel szemben tesztelhesse csapatát.

A női válogatott kerete:

kapusok: Bolonyai Flóra (Szentes), Gangl Edina (UVSE), Kasó Orsolya (Dunaújváros)

mezőnyjátékosok: Antal Dóra, Csabai Dóra, Keszthelyi Rita, Kisteleki Hanna, Szücs Gabriella, Tóth Ildikó (mind UVSE), Garda Krisztina, Gurisatti Gréta, Horváth Brigitta, Menczinger Kata, Somhegyi Noémi (mind Dunaújváros), Illés Anna, Kisteleki Dóra, Leimeter Dóra, Takács Orsolya (mind BVSC), Bujka Barbara (Szentes), Czigány Dóra (Eger) (MTI)