Nándor
8 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

A pólóválogatott sima győzelemmel kezdett a világligában

2015.10.20. 18:10

Papírforma győzelemmel kezdte szereplését a magyar férfi vízilabda-válogatott a világliga európai selejtezőjében: Benedek Tibor csapata 17-10-re nyert a grúzok ellen Szolnokon, írja az MTI.

Magyarország-Grúzia 17-10 (5-2, 5-2, 4-4, 3-2)

A magyar csapat gólszerzői: Hárai 4, Erdélyi, Tóth M. 3-3, Bátori, Zalánki, Salamon 2-2, Bedő 1

Csak 22 másodpercet kellett várni az első magyar gólra, Erdélyit nem vették kellőképpen komolyan a grúzok, ő pedig ezt kihasználva bombázott a léc alá. Nem sokkal később újra az egriek játékosa villant, másodszor is nagy erővel lőtt a kapufa alá (2-0). Néhány pillanat múlva a válogatottba visszatérő Tóth Márton pattintott a rövid felsőbe (3-0). A rossz kezdés miatt gyorsan időt is kért a grúz kapitány, aminek egy emberelőnyös góllal meg is lett az eredménye (3-1). Az első hazai emberelőny végén Erdélyi állította vissza a különbséget, de a grúzok távoli lövéssel újra szépítettek. A negyed végén Bátori Bence ötméteresből volt eredményes (5-2).

A második negyedet Salamon Ferenc gólja vezette fel, majd a vendégek - akik próbálták gyorsan befejezni támadásaikat, ezzel is erőt spórolva - emberelőnyből szépítettek. Támadásban kissé akadozott a Benedek-csapat gépezete, de Bátori, Tóth és Hárai is újabb gólt tudott szerezni, míg a grúzok ez idő alatt csak egyszer vették be Lévai Márton kapuját.

A nagyszünet után a grúzok bombagóllal szépítettek, majd az újonc Zalánki lőtt nagy erővel a vendégek kapujába. A rivális egy újabb emberelőny után került közelebb (11-6), a túloldalon azonban Tóth lövésére, majd Hárai csavarására nem találták az ellenszert (13-6). A grúz csapat sorozatban kapta az előnyöket, így újabb két gólt lőtt (13-8), de a negyed végén Hárai is betalált.

A zárónegyedben elsőként Zalánki lőtt gólt a jobb szélről, hátul a magyar kapuban pedig Bisztritsányi Dávid tett azért, hogy a vendégek ne zárkózzanak közelebb. A különbséget Salamon növelte ötméteresből, majd Bedő Krisztián is feliratkozott a gólszerzők közé (17-8). Az utolsó két percben két vendéggól esett.

Benedek Tibor szövetségi kapitány a meccs után elmondta, sok mindent meg tudtak valósítani abból, amiket az elmúlt három napban gyakoroltak. A szakember hozzátette, elégedett, és látszik az, hogy ebből a fiatal csapatból sokan be akarnak kerülni a januári Európa-bajnokságra utazók közé is.

A magyar csapat további programja a 2015/16-os világliga európai csoportselejtezőjében:

november 17., kedd: Magyarország-Románia

december 1., kedd: Görögország-Magyarország

február 16., kedd: Grúzia-Magyarország

április 26., kedd: Románia-Magyarország

május 10., kedd: Magyarország-Görögország