Kétszer annyit lőttünk, mint a románok

2015.11.17. 22:06

A magyar férfi vízilabda-válogatott kedden 16-8-ra legyőzte a román csapatot a világliga európai selejtezőjének második fordulójában.

Gyors magyar gólokkal indult a találkozó: Salamon Ferenc, Decker Ádám, majd Vámos Márton is betalált, mire az első román válasz megérkezett (3-1). Az ellenfél ugyan minimálisra csökkentette hátrányát, ám Decker, Kovács Gábor és Tóth Márton találataival az első negyed végén négy góllal vezetett Benedek Tibor csapata (6-2).

A folytatásban Bátori Bence találatára feleltek gyorsan a vendégek, majd Vámos ötméteresből növelte tovább a magyar előnyt (8-3). A nagyszünetig akcióból és ötméteresből is betalált a román csapat, így 8-5-ös magyar vezetéssel mehettek pihenni a csapatok.

A harmadik negyedet Vámos nagy erejű lövése vezette be, ezután előbb Manhercz Krisztián, majd a vendégek szereztek gólt ötméteresből (10-6). Román találatra Mezei Tamás látványos centergóllal válaszolt, majd Salamon zörgette meg a hálót a vendégek kapuján (12-7).

A záró felvonás elején Salamon emberelőnyben villant, egy román találat után pedig ötméteresből szerezte meg negyedik gólját. Vámos egy gyors ellentámadást követően szintén négyre növelte találatai számát, a végeredményt pedig Erdélyi Balázs állította be (16-8).

"A szoros emberfogással elégedett vagyok, nagyon harciasak voltunk" - értékelt Benedek Tibor a találkozó után. "A támadásainkban ötletesek voltunk, tizennégyből kilenc emberelőnyt belőttünk, ezzel nem lehet mérkőzést veszíteni."
Eredmény:
Magyarország-Románia 16-8 (6-2, 2-3, 4-2, 4-1)
a magyar csapat gólszerzői: Salamon, Vámos 4-4, Decker Á. 2, Bátori, Kovács G., Tóth M., Manhercz K., Mezei, Erdélyi

    korábban:
október 20., kedd: Magyarország-Grúzia 17-10 (5-2, 5-2, 4-4, 3-2)

  •     A magyar csapat további programja a 2015/16-os világliga európai csoportselejtezőjében:
  • december 1., kedd: Görögország-Magyarország 
  • február 16., kedd: Grúzia-Magyarország 
  • április 26., kedd: Románia-Magyarország 
  • május 10., kedd: Magyarország-Görögország