Ivó, Milán
9 °C
17 °C

Benedek Tiborékat beválasztották a hírességek csarnokába

2015.11.19. 10:14

Benedek Tibor, Biros Péter, Kásás Tamás, Kiss Gergely, Molnár Tamás és Szécsi Zoltán - ők az újabb hat magyar vízilabdázó, akit beválasztottak a sportág hírességeinek csarnokába.

Az International Swimming Hall of Fame nemzetközi szervezet Team Hungary néven választotta tagjai közé a 2000-es sydneyi, a 2004-es athéni és a 2008-as pekingi olimpián is aranyérmes hat vízilabdázót.

A magyar szövetség elnöke, a háromszoros olimpiai bajnok magyar válogatott szövetségi kapitánya, Kemény Dénes az ISHOF jelölőbizottságának és a döntőbizottságának is tagja volt. 

"Elmondtam az érintetteknek, hogy nem feltétlenül nézne ki jól, hogy minden évben az egyiküket választjuk be, és abc-sorrendben teszünk különbséget, sokkal elegánsabb a páratlan eredménysorral rendelkező hat játékos mellett egyszerre letenni a voksot. Örülök, hogy így történt" - nyilatkozta Kemény.

A magyar vízilabdázók már szép számban képviseltetik magukata Hírességek Csarnokában: tagja már Faragó Tamás, Gyarmati Dezső, Halassy Olivér, Homonnai Márton, Kárpáti György, Kemény Dénes, Komjádi Béla, Lemhényi Dezső, Markovits Kálmán, Mayer Mihály, Németh János, Szivós István, id. Szivós István és Zólyomi András is.

A most beválasztott hat sportolót jövő júliusban, az amerikai Santa Clarában iktatják be hivatalosan a tagok közé, írja az MTI.