Vereség a görögöktől a férfi vízilabda világligában

2015.12.01. 21:04

A grúzok és a románok felett aratott győzelem után harmadik mérkőzésén kikapott a magyar férfi vízilabda-válogatott a világliga európai selejtezőcsoportjában: a kedd esti összecsapáson Benedek Tibor szövetségi kapitány csapata négy góllal maradt alul a görögökkel szemben Patraszban.

A magyar szövetség honlapjának beszámolója szerint már a mérkőzés elején ellépett a hazai együttes, amely 3-0-ra vezetett, majd növelve a különbséget a nagyszünetre 7-3-ra húzott el.

Az egyetlen olimpiai bajnokkal, Hosnyánszky Norberttel és hét világbajnokkal felálló Benedek-gárda többször is háromtalálatnyi közelségbe került, ám ennél szorosabbá tenni nem tudta a meccset a legutóbbi vb-n bronzérmes görögök ellen, akikkel a januári Európa-bajnokságon is egy csoportban van a magyar együttes. 

A befejező negyednek 10-7-es hazai vezetésnél vágtak neki a csapatok, ám további felzárkózás helyett görög gólok következtek, a vendéglátók 12-7-re alakították az állást, végül pedig 12-8-ra nyertek, s három győzelemmel vezetik a csoportot. (MTI)

    Eredmény, világliga-selejtező,  3. forduló, A csoport:

Görögország-Magyarország 12-8 (2-0, 5-3, 3-4, 2-1)

a magyar góldobók: Vámos 2, Hosnyánszky, Bátori, Erdélyi, Manhercz K., Salamon, Mezei

    A négyes másik, Tbilisziben játszott keddi mérkőzésén: 

Grúzia-Románia 11-13

    A csoport állása három kör után:

1. Görögország 9 pont, 2. Magyarország 6, 3. Románia 3, 4. Grúzia 0 

    A következő játéknap február 16-a, a jövő évi első vl-fordulóban a magyar csapat a grúzok vendége lesz.  • Hírek
  • Hírek