Sportszerűségből visszaléptek a kupadöntőtől

2015.12.12. 22:18

A vízilabda kupadöntőt vasárnap játssza az Eger és a Szolnok, miután a szombati elődöntőkben a Szolnok a Szegedet, majd az Eger az OSC-t győzte le. Ez utóbbi eredményt azonban az OSC megóvta, a Vlv.hu tudósítása szerint azért, mert a negyedik negyedben Hosnyánszky Norbert egy páros kiállítás időszakában jogosulatlanul volt vízben.

Megállt az élet Egerben, aztán az OSC vezetése bejelentette, hogy ha az illetékes testület elfogadja az óvásukat, a sportág érdekében visszalépnek a versenytől. A szövetség hosszas tanakodás után azt mondta, ez jogilag nem lehetséges, ezért az A-Híd OSC-Újbuda a beadott óvását visszavonta. 

AZ MVLSZ hivatalos közleménye

"A 2015. december 12-én lejátszott A Híd OSC Újbuda – ZF Eger, BENU férfi Magyar Kupa elődöntőjében, a negyedik negyedben 6:34-kor műhiba történt, ami miatt az OSC óvást nyújtott be. Az A Híd OSC Újbuda óvása jogos és alapos, de az idő rövidségére tekintettel valamint a BENU Magyar Kupa színvonalának megtartása érdekében, az óvást Apáthy Endre az A Híd OSC Újbuda képviseletében visszavonta. Az OSC ezen gesztusával a fair play szellemében járt el." 

Kupaelődöntők, eredmény:

  • OSC-Eger 4:5 (1:4, 0:0, 2:0, 1:1)
  • Szolnok-Szeged 9:5 (2:1, 4:2, 0:2, 3:0)