Lóránt, Loránd
-6 °C
1 °C

Benedek kétszeres olimpiai bajnokot is kihúzott a csapatából

2015.12.14. 22:31

Kihirdette bő keretét Benedek Tibor, a januári belgrádi Európa-bajnokságra készülő magyar férfi vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya.

Benedek 19 játékosnak küldött meghívót. A névsorból hiányzik többek között Szivós Márton, Madaras Norbert, Decker Attila és Angyal Dániel, ők mindannyian ott voltak a kazanyi világbajnokságon.

A válogatott ezen a héten kezdi a felkészülést, majd a szövetségi kapitány a hétvégi, kassai torna után 16 fősre szűkíti a keretet. A januári győri Volvo-kupán már az olimpiai kvalifikációs Európa-bajnokságra utazó 13 vízilabdázó játszik.

Az edző elmondta, hogy Varga Dániel, Varga Dénes, Nagy Viktor, Hosnyánszky Norbert és Hárai Balázs biztosan nem utazik a csapattal Kassára. (MTI)

A magyar válogatott bő kerete:

kapusok:

Nagy Viktor (Szolnoki Dózsa-Közgép), Lévai Márton (Debreceni VSE), Bisztritsányi Dávid (A-Híd-OSC-Újbuda)

mezőnyjátékosok:

Hárai Balázs, Erdélyi Balázs, Hosnyánszky Norbert, Bedő Krisztián (mindannyian ZF-Eger), Varga Dénes, Varga Dániel, Vámos Márton, Kis Gábor, Mezei Tamás, Jansik Dávid (mindannyian Szolnoki Dózsa-Közgép), Salamon Ferenc, Bátori Bence, Decker Ádám, Gór-Nagy Miklós (mind a négyen A-Híd-OSC-Újbuda), Manhercz Krisztián (Szeged-Diapolo), Tóth Márton (Ferencváros)

A péntektől vasárnapig tartó kassai felkészülési tornán Franciaország, Románia, valamint a házigazda Szlovákia lesz a magyarok ellenfele. Benedek Tibor csapata december 28. és 30. között Zágrábban edzőtáborozik, a január 3-5. közötti Volvo-kupán pedig a spanyol, az olasz és a szlovák válogatottat fogadja. A belgrádi Eb-n Görögország, Oroszország és Törökország társaságában lesz még a D csoportban.