Vendel
7 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

A spanyoloktól is kikapott a férfi pólóválogatott

2016.01.04. 21:02

 Az olaszoktól vasárnap elszenvedett 5-4-es vereség után hétfőn két góllal a spanyoloktól is kikapott a magyar férfi vízilabda-válogatott a Volvo Kupáért kiírt győri nemzetközi tornán.

A vasárnap kezdődő belgrádi olimpiai kvalifikációs Európa-bajnokság hazai főpróbájának számító nemzetközi tornán Benedek Tibor szövetségi kapitány legénysége feledtetni igyekezett a nyitónapi balsikert, ennek megfelelően a vasárnapi álmos indulással szemben ezúttal vehemensen kezdte a spanyolok ellen.

Ennek rögtön meglett az eredménye: még fél perc sem pergett le, amikor Erdélyi Balázs a spanyol kapu jobb oldalába lőtt (1-0). Viszont hamar fordult a kocka, a rivális nemcsak egyenlített, hanem kihasználva emberelőnyös lehetőségeit elhúzott két góllal (1-3). Vámos Márton szépített, de egy újabb spanyol találat még belefért az első negyedbe (2-4).

A második nyolc perc rosszul kezdődött magyar szempontból, mert miközben a hazai próbálkozások nem sikerültek, a dinamikusan, gyorsan és görcsmentesen játszó vendégek újfent bevették Nagy Viktor kapuját, ráadásul két ízben is (2-6). A nagyszünet előtt a csapatkapitány Varga Dániel lőtte át a spanyolok védelmét, de erre is érkezett válasz, s megint csak kétszer egymás után (3-8).

A harmadik negyedet Bátori Bence bombagólja vezette be, ám a spanyolok eredményesen fejezték be sokadik emberelőnyös akciójukat (4-9). Vámos nagy erővel lőtte jó helyre a labdát büntetőből, a hatásos felelet viszont ezúttal sem maradt el (5-10). A duplázó Varga célzott középről pontosan, majd Bátori révén sikerült még közelebb zárkózni (7-10).

Az utolsó felvonásban hosszú percekig érintetlenek maradtak a kapuk, itt is, ott is rendre rontottak a csapatok, mígnem a hajrában Vámos betalált, de ez csak szépségtapasz volt, a vereség tényén nem változtatott (8-10).

Magyarország-Spanyolország 8-10 (2-4, 1-4, 4-2, 1-0)

A magyar góldobók: Vámos 3, Varga Dániel, Bátori 2-2, Erdélyi 1

"Fontos, hogy nem volt veszélyes az emberelőnyös játékunk, emellett túl könnyen kaptuk a gólt emberhátrányból, a szoros emberfogásunk sem működött" - nyilatkozta a találkozó után Benedek Tibor az M4 Sportnak. Hozzátette, nagy munka kell ahhoz, hogy öt nap alatt fejlődjön a csapat, s a lövéspontosságon kell javítani. "A játékosoknak nem szabad elbizonytalanodniuk abban, amit csinálunk, mert az jó."

A nap másik mérkőzésén:

Olaszország-Szlovákia 12-8 (5-3, 2-1, 3-1, 2-3)

Vasárnap játszották:

Magyarország-Olaszország 4-5 (0-3, 2-2, 0-0, 2-0)

Spanyolország-Szlovákia 10-5 (2-0, 3-2, 4-1, 1-2)

A keddi program:

Spanyolország-Olaszország 18.00

Magyarország-Szlovákia 20.00

Az állás: 1. Spanyolország 6 pont (20-13), 2. Olaszország 6 (17-12), 3. Magyarország 0 (12-15), 4. Szlovákia 0 (13-22)