Hedvig
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Edzőmeccsel a negyeddöntőben a férfi pólósok

D KOS20160117004
2016.01.17. 18:25
A várakozásoknak megfelelően magabiztos játékkal kezdett a magyar férfi vízilabda-válogatott a Grúzia elleni nyolcaddöntőben. A mérkőzés lényegében már a szünetre eldőlt, még úgy is, hogy Benedek Tibor a cseréknek is adott bőven lehetőséget. Jöhetnek kedden a horvátok.

Októberben a világkupán 17-10-re nyertünk Grúzia ellen, Belgrádban viszont sokkal hatékonyabban dolgozott a védelem, a szünetig csak két, a meccs végéig pedig három gólt engedtünk. A támadással sem voltak gondok, végig kézben tartotta a válogatott a mérkőzést, és még az is belefért, hogy az első-második negyed fordulójánál majdnem 9 percen át egy gólt sem dobtunk.

Ugyanez a visszaesés megvolt a harmadik negyed végén is, de 10-3-as vezetésnél inkább amiatt aggódhatott Benedek, hogy több kisebb sérülés miatt egyre több játékost kellett lecserélnie a mérkőzés végére.

A hajrára végleg kijött a két csapat közötti tudásbeli különbség, a grúzok az utolsó 4-5 percre teljesen elfáradtak, miközben Erdélyi Balázs és Manhercz Krisztián csak akkorra jöttek igazán bele az időnként megingó támadások között. A védelem viszont végig kitartott, az utolsó negyedben már gólt sem engedtek, ez pedig biztató jel lehet az egyenes kieséses szakaszra nézve.

Leginkább gyakorlásnak volt jó a Grúzia elleni mérkőzés, amelyen sikerült megfelelően kipróbálni mindent a védekezésben, amit szerettek volna, értékelt a három gólt dobó Varga Dénes az M4-nek a mérkőzés után. Varga azt is kiemelte, hogy Benedek Tibornak lehetősége volt pihentetnie a csapatot, ami külön jól jött a negyeddöntő előtt.

Bisztritsányi Dávid, a válogatott kapusa szerint az összecsiszolódással nagyon jól állnak, és emberállományban is jobb a csapat a horvátoknál, az előjelek tehát kedvezők, de jó játék nélkül lehetetlen lesz megverni Horvátországot. A szövetségi kapitány Benedek Tibor szerint tudatosan vettek vissza a második félidőben támadásban, mert a lényeg az volt, hogy a védelmet tesztelje, amely rengeteget javult az Eb-előtti Volvo Kupához képest. A horvát csapat viszont nagyon más stílusban és erőben játszik majd a grúzokhoz képest, de a csapatban megvan minden, ami az elődöntő megnyeréséhez kell. 

A negyeddöntőbe jutással az is biztossá vált, hogy amennyiben nem szerzi meg a válogatott az Eb-győzelemmel járó biztos olimpiai kvótát, a trieszti kvalifikációs tornán már így is ott lesz áprilisban a csapat.

Folytatás kedden este a Horvátország elleni negyeddöntőben.

Eb-nyolcaddöntő, Magyarország–Grúzia 14-3 (4-1, 4-1, 3-1, 3-0)

magyar góldobók: Varga Dénes 3, Vámos, Hosnyánszky, Manhercz, 2-2, Bátori, Decker Á., Varga Dániel, Kis G., Erdélyi 1-1

Görögország-Románia 15-9 (5-3, 5-3, 4-1, 1-2)   
Olaszország-Törökország 16-2 (4-0, 3-0, 5-1, 4-1)
Oroszország-Németország 9-6 (2-2, 3-1, 2-1, 2-2)

    A negyeddöntő programja:

    hétfő:

Spanyolország-Görögország 18.45

Szerbia-Oroszország 20.15

    kedd:

Olaszország-Montenegró 18.45

MAGYARORSZÁG-Horvátország 20.15

Borítókép: Koszticsák Szilárd / MTI