Edzőmeccsel a negyeddöntőben a férfi pólósok

D KOS20160117004
2016.01.17. 18:25
A várakozásoknak megfelelően magabiztos játékkal kezdett a magyar férfi vízilabda-válogatott a Grúzia elleni nyolcaddöntőben. A mérkőzés lényegében már a szünetre eldőlt, még úgy is, hogy Benedek Tibor a cseréknek is adott bőven lehetőséget. Jöhetnek kedden a horvátok.

Októberben a világkupán 17-10-re nyertünk Grúzia ellen, Belgrádban viszont sokkal hatékonyabban dolgozott a védelem, a szünetig csak két, a meccs végéig pedig három gólt engedtünk. A támadással sem voltak gondok, végig kézben tartotta a válogatott a mérkőzést, és még az is belefért, hogy az első-második negyed fordulójánál majdnem 9 percen át egy gólt sem dobtunk.

Ugyanez a visszaesés megvolt a harmadik negyed végén is, de 10-3-as vezetésnél inkább amiatt aggódhatott Benedek, hogy több kisebb sérülés miatt egyre több játékost kellett lecserélnie a mérkőzés végére.

A hajrára végleg kijött a két csapat közötti tudásbeli különbség, a grúzok az utolsó 4-5 percre teljesen elfáradtak, miközben Erdélyi Balázs és Manhercz Krisztián csak akkorra jöttek igazán bele az időnként megingó támadások között. A védelem viszont végig kitartott, az utolsó negyedben már gólt sem engedtek, ez pedig biztató jel lehet az egyenes kieséses szakaszra nézve.

Leginkább gyakorlásnak volt jó a Grúzia elleni mérkőzés, amelyen sikerült megfelelően kipróbálni mindent a védekezésben, amit szerettek volna, értékelt a három gólt dobó Varga Dénes az M4-nek a mérkőzés után. Varga azt is kiemelte, hogy Benedek Tibornak lehetősége volt pihentetnie a csapatot, ami külön jól jött a negyeddöntő előtt.

Bisztritsányi Dávid, a válogatott kapusa szerint az összecsiszolódással nagyon jól állnak, és emberállományban is jobb a csapat a horvátoknál, az előjelek tehát kedvezők, de jó játék nélkül lehetetlen lesz megverni Horvátországot. A szövetségi kapitány Benedek Tibor szerint tudatosan vettek vissza a második félidőben támadásban, mert a lényeg az volt, hogy a védelmet tesztelje, amely rengeteget javult az Eb-előtti Volvo Kupához képest. A horvát csapat viszont nagyon más stílusban és erőben játszik majd a grúzokhoz képest, de a csapatban megvan minden, ami az elődöntő megnyeréséhez kell. 

A negyeddöntőbe jutással az is biztossá vált, hogy amennyiben nem szerzi meg a válogatott az Eb-győzelemmel járó biztos olimpiai kvótát, a trieszti kvalifikációs tornán már így is ott lesz áprilisban a csapat.

Folytatás kedden este a Horvátország elleni negyeddöntőben.

Eb-nyolcaddöntő, Magyarország–Grúzia 14-3 (4-1, 4-1, 3-1, 3-0)

magyar góldobók: Varga Dénes 3, Vámos, Hosnyánszky, Manhercz, 2-2, Bátori, Decker Á., Varga Dániel, Kis G., Erdélyi 1-1

Görögország-Románia 15-9 (5-3, 5-3, 4-1, 1-2)   
Olaszország-Törökország 16-2 (4-0, 3-0, 5-1, 4-1)
Oroszország-Németország 9-6 (2-2, 3-1, 2-1, 2-2)

    A negyeddöntő programja:

    hétfő:

Spanyolország-Görögország 18.45

Szerbia-Oroszország 20.15

    kedd:

Olaszország-Montenegró 18.45

MAGYARORSZÁG-Horvátország 20.15

Borítókép: Koszticsák Szilárd / MTI