Judit
3 °C
7 °C

Ilyen az, amikor árad az energia a csapatból

2016.01.20. 10:35
A magyar férfi vízilabda egy lépésre van attól, hogy két év után ismét Európa-bajnoki döntőt játsszon. Akkor a Margitszigeten a szerbekkel szemben veszített. Ugyanez az egy lépés választja el attól is, hogy áprilisban ne kelljen olimpiai selejtezőt játszania, hanem már csütörtök este riói résztvevőnek vallhassa magát.

Az olimpiai részvételhez a magyar vízilabda-válogatottnak Montenegrót kellene legyőznie a csütörtök esti elődöntőben. Vagyis a 3 évvel ezelőtti vb-döntő (8-7 volt ide) megismétlődik .

Mindkét csapat hullámvölgyben volt a tavalyi vb-n, Montenegrónak kulcsjátékosai hiányoztak, míg nálunk sem állt össze a csapat. Ezért az a meccs az ötödik helyről döntött, és nem Benedek Tibor csapata nyerte meg. 10-9 lett, egyik csapatban sem volt extra motiváció. 

Kedden este egy másik válogatottat láttunk a vízben, amelyik éles volt, és ha támadásban voltak is hibák, a védekezés rendeződött, és régóta tudjuk, minden csapatjátékban ez a siker legfontosabb összetevője.

Óriási energia van ebben a csapatban, és meccsről-meccsre csak jobb lesz. A csapat ereje adott lendületet nekem is

- így summázta véleményét Nagy Viktor az M4-en, ennél érzékletesebben nem is lehetett volna megfogalmazni.

A kapus 72 százalékos hatékonysággal védett.

Viszonyításnak: a görög kapus, aki mindössze két gólt kapott a spanyoloktól a negyeddöntőben, csak tízzel volt jobb a magyarnál.

A hitet szinte mindenki kiemelte, aki a meccs után nyilatkozott. Benedek Tibor kapitány pedig már azt is elmondta: biztos benne, hogy a következő meccs is meglesz.

„Ilyen nagy küzdelmek kellenek az életben, ezért érdemes edzőnek lenni. Látni, hogyan tudunk újraalakítani valamit, hogyan tud egy csapat három hét alatt így megerősödni" - magyarázta a kapitány.

A januári eleji Volvo Kupán az olaszokkal és a spanyolokkal szemben is alulmaradt a csapata, aztán rátalált, mi kell a sikerességhez, összerendezte a mozaikokat, és egyik rivális sincs már versenyben az érmekért, míg az ő csapata igen.

Kedden a horvát Sandro Sukno semlegesítése kulcsmomentum volt, Montenegrónál Nikola Janovics a legjobb játékos, ő négyet vágott az olaszoknak – hat lövésből érte el -, őt kell majd nagyon fegyelmezetten megállítani, miközben a többiekre is figyelni kell.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?