Albert, Lipót
2 °C
12 °C

Benedek tökéletesen elégedett a bronz után

2016.01.24. 11:40 Módosítva: 2016-01-24 11:41:27

Benedek Tibor, a magyar vízilabda-válogatott edzője szerint nem kívánhattak volna jobb sorsolást, mint amit a csapat kapott az április elején rendezendő olimpiai kvalifikációs tornán. 

Egy viszonylag nehéz csoport, ezáltal, ha csoportelsők vagyunk, viszonylag könnyű a bejutási lehetőség a legjobb négy közé, amivel biztosítjuk az olimpiai részvételünket,

- mondta Benedek a Vlv.hu-nak.

Az Európa-bajnoksággal nagyon meg van elégedve, amelyen a magyar csapat bronzérmet szerzett.

Harmadikként végezni, az utolsó napon bronzérmet nyerni - ez mindig nagy lelki feladat nekem is és a csapatnak is. Lábra álltunk és azt mondom, hogy úgy tudtunk végigjátszani egy Eb-t, hogy nem volt rossz meccsünk.

Szerinte két rossz játékrészük volt, egy első negyed az oroszok ellen és egy utolsó negyed Montenegró ellen. A montenegróiak elleni elődöntőn Benedek szerint „gyengébb volt a támadásunk, de azt gondolom, hogy ez fizikális okokra vezethető vissza. Nagyon jó erőben voltak a montenegrói játékosok és a negyedik negyedben már nem bírtunk velük fizikálisan.”

Szerinte a felkészülés volt a kulcs, a három hét felkészülés csak arra elég volt, hogy azok a csapatok, amelyek már különben is össze voltak szokva, jó állapotba kerüljenek.

Azt gondolom, hogy nagyon fontos a bajnokság, nagyon fontos a BL, de most az olimpia mindenképpen elsőbbséget kell, hogy élvezzen mindennel szemben.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?