Benedek tökéletesen elégedett a bronz után

2016.01.24. 11:40 Módosítva: 2016.01.24. 11:41

Benedek Tibor, a magyar vízilabda-válogatott edzője szerint nem kívánhattak volna jobb sorsolást, mint amit a csapat kapott az április elején rendezendő olimpiai kvalifikációs tornán. 

Egy viszonylag nehéz csoport, ezáltal, ha csoportelsők vagyunk, viszonylag könnyű a bejutási lehetőség a legjobb négy közé, amivel biztosítjuk az olimpiai részvételünket,

- mondta Benedek a Vlv.hu-nak.

Az Európa-bajnoksággal nagyon meg van elégedve, amelyen a magyar csapat bronzérmet szerzett.

Harmadikként végezni, az utolsó napon bronzérmet nyerni - ez mindig nagy lelki feladat nekem is és a csapatnak is. Lábra álltunk és azt mondom, hogy úgy tudtunk végigjátszani egy Eb-t, hogy nem volt rossz meccsünk.

Szerinte két rossz játékrészük volt, egy első negyed az oroszok ellen és egy utolsó negyed Montenegró ellen. A montenegróiak elleni elődöntőn Benedek szerint „gyengébb volt a támadásunk, de azt gondolom, hogy ez fizikális okokra vezethető vissza. Nagyon jó erőben voltak a montenegrói játékosok és a negyedik negyedben már nem bírtunk velük fizikálisan.”

Szerinte a felkészülés volt a kulcs, a három hét felkészülés csak arra elég volt, hogy azok a csapatok, amelyek már különben is össze voltak szokva, jó állapotba kerüljenek.

Azt gondolom, hogy nagyon fontos a bajnokság, nagyon fontos a BL, de most az olimpia mindenképpen elsőbbséget kell, hogy élvezzen mindennel szemben.