Görög és orosz ellenfelek a női pólócsapatoknak a kupákban

2016.03.15. 17:27

A női vízilabda Euroliga négyes döntőjében a címvédő görög Olympiakosszal kezd a magyar bajnok UVSE április 22-én, míg a LEN Kupa Final Fourjában a Szentes április 15-én az orosz Uralocskával elődöntőzik, írja az MTI.

A párosítást a kontinentális szövetség, a LEN nyoni központjában készítették el, az El-ben a másik elődöntőt a házigazda spanyol Sabadell és az orosz Kirisi vívja. Az Euroliga Final Fourjának megrendezésére az UVSE is jelentkezett, de a LEN a spanyoloknak ítélte oda a jogot. A két elődöntőt április 22-én bonyolítják le, másnap van a bronzmeccs, majd a két győztes csapat részvételével a döntő. A tavalyi athéni finálét ugyanez a négy együttes vívta, akkor az Olympiakosz végzett az élen a Sabadell és a Kirisi előtt, az UVSE negyedikként zárt.

A női pólósok másik európai sorozatában, a LEN Kupában a Szentes az orosz Uralocska csapatával játssza az elődöntőt április 15-én, a másik elődöntős párban pedig a spanyolországi négyes döntőnek otthont adó Mataro együttese küzd meg a görög Vuliagmenivel. A két győztes vívja a másnapi döntőt, a vesztesek pedig a LEN Kupa Final Fourjának bronzérméért szállnak vízbe.