Eufrozina, Kende
9 °C
25 °C

Az utolsó másodpercekben, szabálytalan góllal ejtették ki a Szolnokot

2016.06.03. 22:10

A Szolnoki Dózsa-Közgép nem jutott be a férfi vízilabda Bajnokok Ligája szombati fináléjába, mert az elődöntőben az utolsó másodpercekben kapott góllal 8-7-re kikapott a görög Olimpiakosz Pireusztól a Margitszigeten zajló hatos döntőben.

A Szolnok jól kezdett, Nagy Viktor remekül védett, így az első negyedben 4-2-re ment a magyar csapat. A második negyed 1-1 lett, Kis Gábor használt ki egy emberelőnyt, de a görögök is belőttek egy gólt a jól védekező Szolnoknak.

A harmadik negyedben is a Szolnok nyitott egy találattal, de az Olimpiakosz felzárkózott, egy gólra csökkent a különbsége. A negyed végén megint Nagy védett, így maradt még egy kicsit az előny.

A negyedik negyedben Georgiosz Ntoszkasz két gólt lőtt az elején, majd a görögök a veretést is megszerezték. Vámos Márton még egyenlíteni tudott, de drámai vége lett a meccsnek.  Az utolsó percben mindkét csapat támadhatott, de nem találtak be. Már úgy tűnt, ötméteresekkel dől el a döntőbe jutás, amikor négy másodperccel a dudaszó előtt Varga Dénesről a Szolnok kapujába került a labda. Mivel a szabaddobás után görög játékos nem ért a labdához, a találat szabálytalan volt, amit a meccs ellenőre is megerősített, a játékvezetők mégis megadták a gólt és lefújták a mérkőzést, írja az MTI.

Eredmény, Bajnokok Ligája, elődöntő:

Olimpiakosz Pireusz (görög) - Szolnoki Dózsa-Közgép 8-7 (2-4, 1-1, 2-1, 3-1)

gól: Vlahopulosz 4, Ntoszkasz 2, Milonakisz, Murikisz, illetve Vámos 2, Mitrovic, Younger, Madaras, Aleksic, Kis G.