Világsztárokkal erősített a Fradi pólócsapata

2016.06.06. 12:09

Négy világsztárral erősített a Ferencváros vízilabdacsapata, jelentették be a klub hétfői sajtótájékoztatóján. Az FTC a frissen BL-bronzérmes Szolnoki Dózsából három, míg a CNA Barcelonetából egy játékost igazolt le. Előbbiből a válogatott csapatkapitányát, az olimpiai- és világbajnok Varga Dánielt, illetve a kétszeres olimpiai bajnok Madaras Norbertet és a szerb Eb-győztes Stefan Mitrovicot, míg a katalánoktól azt a spanyol válogatott Szirányi Balázst, aki Fradi-nevelés.

10166
Fotó: Stuber Sándor / Vlv.hu

Az FTC részéről Nyíri Zoltán operatív igazgató, Varga Zsolt vezetőedző és Gerendás György szakmai igazgató is azt emelte ki, hogy a következő szezonban minden sorozatban, a bajnokságban, a Magyar Kupában és a LEN Kupában is az első hely, de legalább a döntő a céljuk. Gerendás hozzátette, azzal, hogy a klub ilyen játékosokat tudott szerződtetni, a jövőben már nem a Ferencvárosnak kell hívni a vízilabdázókat, hanem ők akarnak majd ide jönni.

„Olyan csapat formálódik, amelyek előtt sikerek vannak, ezeknek pedig a részese akarok lenni. Pár hónappal ezelőtt szakmai kérdésekkel fordultam Gerendás Györgyhöz és Varga Zsolthoz, s ezekre olyan válaszokat kaptam, amelyek által a tudásom maximumát tudom majd nyújtani a Ferencvárosban” - idézte Varga Dániel nyilatkozatát az MTI.

Madaras megjegyezte, a szakmai okok mellett személyes döntése is volt, hogy a Ferencvároshoz igazolt, ugyanis egyrészt hiányzott már neki a főváros, másrészt szerette volna, ha gyermeke Budapesten kezdhet iskolába járni. Szirányi a hosszas légiósélet után első sorban a stabilitás miatt tért vissza nevelőegyesületéhez, míg a szerb Mitrovic, aki válogatottbeli elfoglaltságai miatt nem vehetett részt a sajtótájékoztatón, videóüzenetében közölte, a Ferencváros Magyarország legnagyobb klubja, amely most komoly csapatot épít. Ex-szolnoki csapattársaival együtt mindenhol a győzelem lesz a célja. A Ferencváros az elmúlt szezonban a negyedik helyen zárt az ob I-ben.

Varga három, Madaras egy, Szirányi és Mitrovic kétéves szerződést írt alá.