Sára, Márió
-4 °C
5 °C

Benedek Tibor lemondott a kapitányságról

2016.10.20. 09:49

Benedek Tibor, aki 2013 óta töltötte be a szövetségi kapitányi feladatokat, döntött.

„Az elmúlt hetekben mérlegeltem a mögöttünk hagyott időszakot, valamint többször is egyeztettem a szövetség elnökével, Kemény Dénessel. Szeretném megköszönni az elmúlt évek munkáját és bizalmát mind a szövetség vezetésének, mind az MVLSZ elnökének. Köszönöm a munkát a stábom tagjainak és a játékosoknak is. Január elsejétől már nem én látom el a kapitányi feladatokat” – fogalmazott Benedek Tibor a szövetség honlapján.

Mindez azt jelenti, hogy a nemzeti csapattal 2013-ban világbajnoki aranyérmet, 2014-ben Európa-bajnoki ezüstöt, 2016-ban Eb-bronzérmet szerző kapitány – akinek december 31-én jár le a szerződése – távozik a nemzeti csapat éléről.

Benedek az újpesti UVSE szakmai igazgatójaként folytatja majd, mint elmondta a vlv.hu-nak, alá tartozik majd az egész klub szakmai irányítása. Emellett a szövetség új elnökségébe is szeretne bekerülni. A nemzeti csapat vezetésére pályázatot írnak ki.

Az MVLSZ szombaton, október 22-én tartja tisztújító közgyűlését, az ott megalakuló elnökség az ősz folyamán fog dönteni a férfi szövetségi kapitány személyéről.