Az új pólókapitány 1+3 éves tervvel indul

2016.12.16. 15:24

Märcz Tamás, a férfi vízilabda-válogatott leendő szövetségi kapitánya a 2017-es budapesti vizes világbajnokságra és azutáni időszakra külön készül.

A 42 éves edzőt csütörtökön választotta meg a Magyar Vízilabda Szövetség (MVLSZ) elnöksége,  majd Kemény Dénes elnök felkérte kapitánynak. Ha megállapodnak szerződése részleteiről, az újévtől betölti a Benedek Tibor távozásával december 31-én megüresedő posztot.

„Az elnökségtől egyelőre még nem hallottam, mik az elvárások, és egyelőre még nem is rögzítettünk semmit. Magammal szemben mindent meg akarok tenni azért, hogy a játékosaimat a legjobb formába hozzam és az adott mérkőzésen a legjobb teljesítményre késztessem, valamint, hogy minden külső körülményt a magunk malmára hajtsunk és győzzünk" – mondta pénteki bemutatkozó sajtótájékoztatóján a tréner.

„Mindig az adott mérkőzést szeretnénk megnyerni, legyen a februári Volvo-kupa, vagy egy felkészülési találkozó, vagy akár egy világbajnoki összecsapás. Azt gondolom, nincs olyan csapat a világon, amelyet egyetlen mérkőzésen a magyar válogatott ne győzhetne le" – tette hozzá a tréner.

Märcz Tamás hangsúlyozta, a hazai rendezésű világbajnokság miatt természetesen a 2017-es év kiemelt jelentőségű, emiatt pályázatát 1+3 éves tervben foglalta össze. Jövőre még nem akar építkezni, hanem a lehető legütőképesebb csapatot szeretné összeállítani. Számít a rutinos játékosokra és a fiatal tehetségekre is. A riói olimpia után Kis Gábor és Szivós Márton is lemondta a szereplést, míg Varga Dénes is tett bizonytalan nyilatkozatot ezzel kapcsolatban. „Mindenkivel le akarok majd ülni, és bízom benne, hogy akit szeretnék, az rendelkezésemre fog állni."

Märcz Tamás kiemelte, pályázatának legfontosabb pontjai között a játékstílus kialakítása - amelyben megtartja a Benedek-éra számára leghasznosabb részeit -, a mentális és szakmai felkészülés, illetve a klubokkal való kapcsolattartás szerepel.

Tervei szerint az első keretösszetartás január közepén, nem sokkal a Volvo-kupa előtt lesz.