A pólóválogatott tagjai Vámos Mártont szavazták meg 2016 legjobbjának

2017.01.10. 12:04

A magyar férfi vízilabda-válogatott tagjai szerint 2016 legjobb pólósa Vámos Márton volt, írja az MTI.

A vlv.hu szakmai honlap hagyományos év végi voksolásán a csapattársak a szavazatok több mint kétharmadával választották maguk közül az év legjobbjának Vámost, a Szolnok balkezesét. A szövetség az MTI felkérésére tavaly novemberben - 2015 után másodszor is - Hárai Balázst, a válogatott centerét nevezte meg a múlt év legjobb magyar vízilabdázójának.

A válogatott tagjainál a Magyarországon játszó idegenlégiósok közül az ausztrál Aaron Younger érdemelte ki a legértékesebb pólós címet.

Az év csalódása a riói olimpiai szereplés lett, Magyarország ötödik lett a nyári játékokon, míg a válogatottak szerint az év mérkőzése az olimpiai csoportkörben megrendezett Szerbia-Magyarország volt.

Az év gólja címért három találat volt versenyben, végül egyetlen vokssal nyert Varga Dénesnek az a gólja, amellyel a csapat egyenlített Montenegró ellen az olimpiai negyeddöntős meccsen, megteremtve ezzel a - végül magyar vereséggel zárult - ötméteres párbaj lehetőségét.

A 2017-es kívánságlista élére két óhaj került: legyen sikeres - érmes, lehetőleg aranyérmes - magyar szereplés a nyári budapesti világbajnokságon és kerülje el a sérülés a játékosokat.