Eszter, Eliza
EUR 382,06 Ft
USD 357,61 Ft
14 °C
24 °C

Tizenkét női csapat lehet az olimpián

2017.02.07. 10:07

A vízilabdasport nemzetközi vezetőségének az a célja, hogy a férfiakhoz hasonlóan a nőknél is 12 csapat szerepelhessen az olimpián, ami minden bizonnyal azzal jár majd, hogy a csapatok kerettagjainak száma csökkeni fog - mondta Molnár Tamás, az Európai Úszó Szövetség (LEN) vízilabda technikai bizottságának magyar tagja.

A háromszoros olimpiai bajnok center, aki tavaly került be a sportág szabályait és működését felügyelő testületbe, az M4 Sport Sportreggeli című műsorában kedden arról beszélt, hogy a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) nem engedélyezi a vízilabdázók létszámának növelését a játékokon, ezért nincs más megoldás, kisebb kereteket kell engedélyezni.

Molnár Tamás jelezte, Rióban 20 csapat összesen 260 játékosa volt ott, ami azt jelenti, hogy ebből akkor lehet 24 válogatott Tokióban, ha a 13 helyett 11 fős csapatok indulnak. A korábbi klasszis center szerint ezt a változtatást minden bizonnyal el is fogadják majd a vizes sportokat tömörítő nemzetközi szövetség (FINA) nyári budapesti kongresszusán.

Az elmúlt időszakban felmerült esetleges komolyabb szabályváltoztatási elképzelések közül kevés fog megvalósulni Molnár szerint. A tavalyi tesztversenyek után lekerült a napirendről a mostani 6+1-es helyetti

5+1-es felállás, mint ahogy a kapu és a labda mérete sem fog változni. Úgy látja, a legvalószínűbb, hogy a támadóidő, illetve a kiállítási idő csökken, de még erre sincs konkrét javaslat. (MTI)

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Eladnék
  • Biztosítás