Minden idők legerősebb Fradiját rakhatják össze

2017.05.29. 14:43

Olimpiai bajnokokat és fiatal tehetségeket igazolt az FTC-PQS Waterpolo férfi vízilabdacsapata, írja az MTI..

Az ob I-ben legutóbb negyedik helyezett klub hétfői sajtótájékoztatóján három olimpiai bajnok, Varga Dénes, a szerb Szlobodan Nikics és Nikola Jaksics, a világbajnok Vámos Márton, a legtehetségesebb magyar fiatalok közül pedig Német Toni, Manhercz Krisztián és Sedlmayer Tamás érkezését jelentették be.

Nyíri Zoltán, az FTC operatív igazgatója elmondta, az Eurokupában a címvédés, míg az ob I.-ben és a Magyar Kupában minimum a döntőbe jutás az elvárás.

„Most jött el annak az ideje, hogy meg kellett tennünk azt a bizonyos utolsó lépést, hogy a Ferencváros Magyarországon és Európában is megkerülhetetlen tényező legyen. Minden sorozatban bajnokok akarunk lenni, addig megyünk előre, amíg ez nem sikerül" – mondta Nyíri Zoltán.

Gerendás György, a szakosztály igazgatója röviden annyit jegyzett meg, 1959-ben lett a Ferencváros sportolója, azóta a mostani lehet minden idők legjobb csapata.

A friss Bajnokok Ligája-győztes Szolnoktól érkező Varga három-, míg Vámos kettő plusz egy éves szerződést írt alá, a legutóbb az OSC-ben szerepelt Nikics és a Partizan Beogradtól szerződtetett Jaksics is két évre kötelezte el magát. Manhercz kettő, Német és Sedlmayer pedig egy plusz egy szezonra írt alá.

A világ legjobbjának korábban megválasztott Varga Dénes elmondta, már az első szezonban szeretne bajnokságot nyerni. Megjegyezte, a sok új játékosnak össze kell szoknia, de véleménye szerint ezzel a Magyar Kupa végjátékára már nem lesz gond.

A hét érkező mellett öten távoztak, Marko Avramovic, Marko Cuk, Tóth Márton, Dőry Farkas és Vogel Simon is más klubban folytatja pályafutását, míg Nyéki Balázs a felnőttcsapatnál lesz segédedző, Katonás Gergő pedig az utánpótlásban dolgozik tovább