Úgy játszott a póló-vb-n a válogatott, hogy nem ismert egy új szabályt

2017.10.04. 18:17

Magyarország férfi vízilabda-válogatottja úgy játszott a budapesti világbajnokságon, hogy nem tudott egy fontos szabályváltozásról. Erre az OSC hétvégi Bajnokok Ligája meccse, és a szövetség szakmai testületének ülése világított rá, írja a Vlv.hu.

A korábbi, magyarok által is ismert szabály szerint, ha a védőt úgy állították ki a centerről, hogy nem volt ott labda, a centernek vissza kellett passzolnia a társától érkező szabaddobást, és csak a második átvétel után dobhatott kapura.

Ez a szigorítás megszűnt, az első átvétel után lehet már kapura lőni.

Itt van erre egy példa.

Az OSC így kapott két gólt a Napolitól a BL-ben, a magyarok nem értették, de a meccs szerb ellenőre felvilágosította őket, hogy már régen nem él a szigorított verzió.

A szakmai testület ülésén Märcz Tamás szövetségi kapitány azt mondta, hogy most tudta meg a szabálymódosítást. Kezdeményezte, hogy vizsgáltassa ki a testület, miért nem tudtak erről itthon. A korábbi kapitány, Benedek Tibor pedig azt mondta, a BL-továbbjutást is befolyásolhatta volna, hogy nem ismerték a szabályt, ilyen nem fordulhat elő a magyar vízilabdában.