Júlia, Rita
EUR 384,12 Ft
USD 364,25 Ft
13 °C
25 °C

Nincs szabályváltozás, nemzetközi szinten van káosz a vízipólóban

2017.10.05. 11:18

Nem történt szabályváltoztatás a vízilabdában, így nem volt miért tájékoztatni a csapatokat, nyilatkozta a szövetség honlapjának dr. Molnár Tamás, aki a világszövetségben is tagja a szakmai testületnek.

A hétvégi Bajnokok Ligája-meccsen az OSC két olyan gólt is kapott a Napolitól, amelyet a magyarok szerint nem lehetett volna megadni. A mérkőzés szerb ellenőre viszont elmagyarázta, hogy már a nyári világbajnokság előtt megváltoztatták egy szabályt – a mikor dobhat egyből kapura a center, ha labda nélkül állítottak ki róla valakit szituációról van szó – , így érvényesek voltak a Napoli góljai.

Pár nappal később az ügy a magyar szövetség szakmai testületének ülésén is felmerült, a mostani és a korábbi pólókapitány, Märcz Tamás és Benedek Tibor is értetlenül állt azelőtt, hogy miért nem értesültek a szabályváltozásról a magyar csapatok.

Molnár szerint azért nem, mert nem volt miről. A FINA kongresszusa Budapesten csak egyetlen szabály módosított, az olimpián a korábbi 13 helyett csak 11 játékost lehet nevezni. Ha bármi újdonság lesz, az egyből kikerül a magyar szövetség honlapjára és mindenki kap emailben is értesítést.

Ezek után kérdés, hogy az OSC–Napoli-meccs bírái és ellenőre, miért adták meg az ezek szerint szabálytalanul szerzett két gólt, honnan vették, hogy módosult a szabály.

Molnár azt nyilatkozta, a vb-n nem jött elő olyan szituáció, mint az OSC meccsén, de évek óta vannak értelmezési viták nemzetközi szinten. Elég súlyos a helyzet. „Momentán ott tartunk, hogy a magyar kupacsapatoknak leírtuk,

nemzetközileg bármi megtörténhet, felelősséget nem lehet vállalni, kivédhetetlen.

Felkészítettem őket arra, hogy annak ellenére, hogy rangos sorozatban vesznek részt, rosszabb bírókat kapnak majd, mint az itthoni rangadókon fújó magyar kollégák." – mondta Molnár.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Hírek