Kiütéssel szuperdöntős a világligában a pólóválogatott

2018.03.20. 20:29

A magyar férfi vízilabda-válogatott több mint három negyeden keresztül nem kapott gólt, így fölényesen, 13-1-re nyert Debrecenben Hollandia ellen a világliga európai selejtezőjének C csoportjában, írja az MTI.

Märcz Tamás csapata ezzel százszázalékos maradt, és április 10-én a spanyolok vendégeként biztosíthatja be továbbjutását a szuperdöntőbe.

A Debreceni Sportuszodában rendezett mérkőzésen a védekezésben kezdett magabiztosan a világbajnoki ezüstérmes magyar csapat. Támadásban már nem volt ilyen hatékony a csapat, de Erdélyi Balázs ötméteresével és Zalánki Gergő bombájával így is két gól volt az előny a nyitónegyedben.

A második negyedet Mezei Tamás centergóllal indította, de ezután nem sok minden történt, a negyed vége előtt Märcz Tamás időt kért, a figurát pedig Bátori Bence fejezte be pontosan.

Zalánki Gergõ (j) és a holland Robin Lindhout a vízilabda férfi világliga európai selejtezõjében
Zalánki Gergõ (j) és a holland Robin Lindhout a vízilabda férfi világliga európai selejtezõjében

A nagyszünet után a válogatott újonca, Sedlmayer Tamás bombagóllal kezdett, majd egy másik fiatal, Vadovics Viktor volt eredményes, nem sokkal később második gólját is megszerezte. Erdélyi egy szemfüles góllal növelte a különbséget, majd Manhercz Krisztián is betalált ötméteresből.

A mérkőzés 25. percének végén megszületett az első holland gól, ekkor már Vogel Soma védett. A magyarok a hajrában sem álltak le a góllövéssel, így a vége 13-1 lett.

Férfi világliga, európai selejtező, C csoport:

Magyarország-Hollandia 13-1 (2-0, 2-0, 5-0, 4-1)
a magyar csapat gólszerzői: Erdélyi 3, Zalánki, Bátori, Vadovics 2-2 Mezei, Sedlmayer, Manhercz, Bedő 1-1

A csoport állása: 1. Magyarország 9 pont/3 mérkőzés, 2. Spanyolország 6/3, 3. Hollandia 0/4

A férfi világliga szuperdöntőjében Európát négy csapat képviseli: a csoportelsők és az esetleges rendező, vagy a csoportelsők és a legjobb csoportmásodik.  • Hírek
  • Hírek