A magyar vízilabda-válogatott bejutott a világliga szuperdöntőjébe

2018.04.10. 23:45 Módosítva: 2018.04.10. 23:57

Märcz Tamás együttese százszázalékos mérleggel állt az utolsó forduló előtt, és annak tudatában várhatta a házigazda spanyolok elleni meccset, hogy még egygólos vereséggel is kivívta volna a továbbjutást.

A rangadót a spanyolok kezdték jobban, akik 1-0-s magyar vezetés után háromszor is betaláltak, így biztos előnnyel zárták az első negyedet. A folytatásban viszont a magyarok feljavultak, Nagy Viktor elkapta a fonalat a kapuban, elöl pedig Manhercz, Török és Vámos is gólt dobott.

A harmadik negyedben a spanyolok vették át az irányítást, ám hiába kerültek ismét kétgólos előnybe, a magyar válogatott még a negyed vége előtt egyenlíteni tudott. A harmadik negyeddel ellentétben a zárószakaszban rendre a magyarok vezettek és a spanyoloknak kellett kapaszkodnia, ami sikerült is nekik, de a vezetést nem engedték át a magyarok, így a rendes játékidő 10-10-es döntetlennel zárult, és ezzel eldőlt, hogy a C jelű hármasból Magyarország jutott a világliga nyolcas fináléjába. A spanyolok csak a győzelemnel vígasztalódhattak, miután a büntetőpárbajt 4-2-re megnyerték.

Eredmény (a magyar szövetség honlapjáról):

Férfi világliga, európai selejtező, C csoport:

Spanyolország-Magyarország 10-10 (3-1, 1-3, 3-3, 3-3) - büntetőkkel: 4-2

A magyar csapat gólszerzői: Manhercz 4, Vámos 2, Török, Bátori, Zalánki, Mezei 1-1

A csoport végeredménye: 1. Magyarország 10 pont, 2. Spanyolország 8, 3. Hollandia 0

A férfi világliga szuperdöntőjében Európát négy csapat képviseli: a csoportelsők és az esetleges rendező, vagy a csoportelsők és a legjobb csoportmásodik.

(via MTI)