Vendel
7 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

A magyar vízilabda-válogatott bejutott a világliga szuperdöntőjébe

2018.04.10. 23:45 Módosítva: 2018-04-10 23:57:40

Märcz Tamás együttese százszázalékos mérleggel állt az utolsó forduló előtt, és annak tudatában várhatta a házigazda spanyolok elleni meccset, hogy még egygólos vereséggel is kivívta volna a továbbjutást.

A rangadót a spanyolok kezdték jobban, akik 1-0-s magyar vezetés után háromszor is betaláltak, így biztos előnnyel zárták az első negyedet. A folytatásban viszont a magyarok feljavultak, Nagy Viktor elkapta a fonalat a kapuban, elöl pedig Manhercz, Török és Vámos is gólt dobott.

A harmadik negyedben a spanyolok vették át az irányítást, ám hiába kerültek ismét kétgólos előnybe, a magyar válogatott még a negyed vége előtt egyenlíteni tudott. A harmadik negyeddel ellentétben a zárószakaszban rendre a magyarok vezettek és a spanyoloknak kellett kapaszkodnia, ami sikerült is nekik, de a vezetést nem engedték át a magyarok, így a rendes játékidő 10-10-es döntetlennel zárult, és ezzel eldőlt, hogy a C jelű hármasból Magyarország jutott a világliga nyolcas fináléjába. A spanyolok csak a győzelemnel vígasztalódhattak, miután a büntetőpárbajt 4-2-re megnyerték.

Eredmény (a magyar szövetség honlapjáról):

Férfi világliga, európai selejtező, C csoport:

Spanyolország-Magyarország 10-10 (3-1, 1-3, 3-3, 3-3) - büntetőkkel: 4-2

A magyar csapat gólszerzői: Manhercz 4, Vámos 2, Török, Bátori, Zalánki, Mezei 1-1

A csoport végeredménye: 1. Magyarország 10 pont, 2. Spanyolország 8, 3. Hollandia 0

A férfi világliga szuperdöntőjében Európát négy csapat képviseli: a csoportelsők és az esetleges rendező, vagy a csoportelsők és a legjobb csoportmásodik.

(via MTI)