Nándor
9 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Álomkezdéssel maradt életben a Szolnok

2018.05.23. 21:46

A Szolnok 8-7-re legyőzte a vendég Ferencvárost a férfi vízilabda ob I három győzelemig tartó fináléjának negyedik mérkőzésén, így kiegyenlítette a párharcot - tudósított az MTI.

A finálé eddigi mindhárom mérkőzése rendkívül sima volt: az FTC először otthon, majd idegenben aratott magabiztos győzelmet, és amikor már mindenki azt hitte, hogy könnyedén lezárja a párharcot, a Bajnokok Ligája címvédője szombaton egy fölényes budapesti sikerrel tartotta életben aranyreményeit.

A vendégek keretébe először került be a fináléban a válogatott Manhercz Krisztián.

A Szolnok ott folytatta, ahol a Komjádiban szombaton abbahagyta: kiválóan védekezett, a blokkoló kezek sűrűjében az FTC játékosai nem találták az utat Nagy Viktor hálójába. A fővárosiak emberelőnyben sem tudtak mit kezdeni a Tisza-partiak védekezésével, aki viszont jól használták ki a fórokat és kétgólos előnyre tettek szert a nyitónegyedben.

A második negyedet egy újabb kihagyott fórral kezdte az FTC - a visszatérő Manhercz próbálkozott -, míg a túloldalon Aaron Younger akcióból volt eredményes, majd Milos Cuk értékesített egy előnyt (4-0).

A Szolnok tovább növelte a különbséget, amikor több mint 14 perc játék után Jansik Szilárd bombájával megérkezett az első Fradi-gól. Ettől lendületet is kapott a zöld-fehér alakulat, Vámos Márton által kelül látótávolba a kihívó (5-2).

A fordulás után Vámos előbb büntetőből, majd akcióból faragott tovább a különbségből (5-4), majd két gyors hazai gól után született újra ferencvárosi találat, miután a reklamáló Nagy Viktort végleg cserével kiállították. A Szolnok megzavarodott, kettős előnyt hagyott kihasználatlanul, ám az utolsó nyolc percre így is kétgólos hazai fórral fordulhattak a csapatok.

A záró negyedben Manhercz volt eredményes, a túloldalon a kapufa mentett, és bár többször támadhatott az egyenlítésért a Fradi, a Szolnok tudta növelni előnyét (8-6). Így az újabb ferencvárosi gól már csak az eredmény kozmetikázására volt elég. A bajnoki cím így vasárnap Budapesten dől majd el. 

  • E.ON férfi ob I, döntő, 4. mérkőzés: 
  • Szolnoki Dózsa - FTC-PQS Waterpolo 8-7 (2-0, 3-2, 2-3, 1-2) 
  • gólszerzők: Mezei 2, Zalánki, Younger, M. Cuk, Hangay, Prlainovic, Aleksic 1-1, illetve Vámos 3, Jansik Sz., Mitrovic, Manhercz, Jaksic 1-1